iPon Hírek

Újdonságok a Samsung Gear S2 háza táján

Dátum | 2016. 03. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung 2015 nyarán indította útnak a Gear S2-t, amiből nemrég egy integrált eSIM-es modell is született, most pedig egy új szíj látott napvilágot a készülékhez. A franciaországi Samsung képviselet mutatta be Tizen operációs rendszerű okosórához tervezett speciális szíjat, ami rendkívül elegáns lett, és kiváló minőségérzetet fog kelteni.
Még mielőtt közelebbről szemügyre vennénk az újdonságot, érdemes azt megemlíteni, hogy a Samsung nem egy, hanem két kivitelben indította útnak a Gear S2 okosórát. Az alap modell szimplán Gear S2 néven fut, a hagyományosabb vonalvezetésű kiegészítő pedig Gear S2 Classic-ként bukkant fel. Ez utóbbihoz készült az új szíj, ami azért érdekes, mert ezt az órát mostanáig kizárólag bőrrel forgalmazta a Samsung, így tehát még több érdeklődő figyelmét keltheti fel a készülék. Az újdonság rendkívül precíz megmunkálás eredményként jött létre. Minden egyes láncszem gondosan le van kerekítve, még az apró alkotóelem éles szélei is kaptak egy kis ívet, ezáltal garantált a tökéletes kényelem. De szíjat a kerámia bevonat teszi igazán izgalmassá. A kerámiaréteg azért nagyon fontos, mert ennek köszönhetően a szíj nagyon hosszú ideig meg fogja őrizni az eredeti csillogását, ami egyáltalán nem jellemző a hagyományos fém hevederekre – éppen ezért azokat jobbára már gyárilag egy matt felülettel fejezik be, ami kevésbé hajlamos a karcok gyűjtésére, illetve nem is annyira látszanak ezek rajta.
A Gear S2 Classic rózsaarany, platina és fekete színbe burkolózott, a speciális kerámia bevonattal ellátott szíjat viszont jelen állás szerint csak feketébe öltöztetve tette elérhetővé a Samsung. A dél-koreai alakulat szakemberei teljes egészében hipoallergén anyagok használatával alkotta meg a pántot, szóval ilyen tekintetben nem érheti szó a ház elejét, még az is gondtalanul viselheti, akinek a bőre esetleg érzékenyebb az ékszerekre. Bár egy klasszikus óra kialakítású készülékről van szó, azért a különleges szíj már van olyan „modern”, hogy rejtett csattal vértezték fel a tervezők, ez pedig még esztétikusabbá teszi a megjelenését. Egy univerzális megoldásról van egyébként szó, ami 20 milliméter széles, ahogy azt a Samsung Gear S2 megköveteli. Az eredetileg bőr szíjjal szerelt okosóra sokkal nehezebb lesz ezzel, hiszen a kerámiás újdonság önmagában 86 grammot nyom – persze, aki fém szíjat szeretne, az valószínűleg tisztában van azzal, hogy számolni kell a megnövekedett tömeggel is.
Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mekkora felárat fog jelenteni a kerámia szíj, és az sem ismeretes, hogy mikor csaphatnak le rá az érdeklődők, de vélhetően már nem kell rá sokat várni. Ez a pánt egyelőre kizárólag a Samsung franciaországi honlapján jelent meg, de minden bizonnyal szélesebb körben is feltűnik majd.
Érdekesség még a Gear S2 kapcsán, hogy egyre több jelentés szerint közeleg az iOS támogatás. Mivel a Samsung okosórája sokak figyelmét keltette fel, egyáltalán nem alaptalan a gyártó részéről a támogatás kiterjesztése. Pontosabb részletek az Apple termékek támogatásáról egyelőre nincsenek, de a feltételezések szerint az Androidon megismert Gear Manager applikáció láthatja majd el ezt a feladatot az iOS operációs rendszert futtató készülékeken is. Állítólag a Samsung éppen az Apple rendezvényekor fogja kiadni a szükséges szoftvert, ami a feltételezések szerint március 21-én vagy 22-én lesz – hivatalosan még nem erősítette ezt meg az Apple. A GSMA díjjal is kitüntetett Samsung Gear S2 okosóra eladásainak ez minden bizonnyal komoly lökést adhatna, így reméljük, hogy a pletykák igaznak bizonyulnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!