iPon Hírek

Újdonságok és árcsökkentés az Amazon e-könyv olvasóinál

Dátum | 2012. 09. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos nem csak az új táblagépekről beszélt, hanem az e-book-olvasókról is. Lényegében ezzel kezdődött minden 2007-ben, és továbbra sem ülnek a babérjaikon. Minden évben bemutatják az aktuális fejlesztésekkel megtoldott újdonságokat, a régiek árát pedig minden alkalommal lentebb tornásszák.

Ennek a stratégiának köszönhetően az Amazon már 69 dollárért cserébe is kínál a vásárlóknak az e-könyveik olvasásához eszközt. Az eredeti Kindle ára eddig 79 dollár volt, vagyis 10 dolláros árcsökkentésen esett át, illetve csak fog átesni, mivel a mostani bejelentést követően szeptember 14-ével csökken az ára a boltokban, és az Amazon webáruházában.


Aki egy kicsit többre vágyik, az dönthet a Paperwhite névre keresztelt friss eszköz mellett. Ez a modell lényegében válasz a Barnes & Noble Nook GlowLightra, ami az első világítással is rendelkező digitális könyvolvasó volt a piacon. Az Amazon persze jobb megoldással állt elő. A megjelenítő ezúttal is 6 colos képátlóval rendelkezik, a felbontása viszont 1024 x 768 képpontosra növekedett. Bezos a beszéde során többször is külön kiemelte a 212 PPI-s felbontást, mint a masina egyik legnagyobb előnyét. A színskála ezúttal is 16 szürke árnyalatból áll, viszont a Pearl kijelzőtől 25 százalékkal nagyobb lesz a kontrasztja a Paperwhite-nak. A megvilágítás az Amazon sajátja, állítólag már szabadalmaztatták is. Ez a megoldás teljesen egyenletes fényeloszlást garantál, így a Nook GlowLight esetében tapasztalt fényesebb alsó és felső sáv itt már nem érzékelhető.

A Kindle Paperwhite egy 9,1 milliméteres házban lakik, a súlya pedig 213 gramm lesz, tehát nem egy nehézsúlyú megoldás, ám a vetélytársa még ennél is könnyebb (197 g). Az üzemidő viszont már nagyon kedvező, a vállalat állítása szerint egyetlen töltéssel akár 8 hétig is bírja, akár világítással is (bár nem részletezték, hogy ezt hogy mérték).


A gép 3G-s hálózati modemmel is elérhető lesz, persze csak komoly felárért cserébe. Az alap Wi-Fi-s Paperwhite 119 dollárt kóstál, míg a HSDPA-s változatért már 179 dollárt kérnek. A szállítások megkezdésére ebben az esetben október elsején kerül majd sor, de előrendeléseket már most is felvesznek rá. Bővebb információkat a friss gépről az Amazon oldalán lehet találni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. zord01
2012.09.07. 13:48
Jah de Mo-n még mindig 35k egy Kindle. Tök röhej. 69 dollcsi, az 15600 huf nagyjából. Hogy abból hogy lesz több mint a duplája, azt nem értem, de pont le kell ****ni a dolgot, és külföldről kell megrendelni. Postával együtt is bőszen 20k alatt lesz, és vámot sem kell rá fizetni, ha EU-n belülről rendeli az ember.
Haverom így vette 18 körül, mikor itthon még 40 fölött volt ugyan az a modell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2012.09.07. 14:21
Nálunk az kerül annyiba az ilyen webshopokban, ami az amazontól amúgy is 35 körül volt.(ha jól tévedek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zord01
2012.09.08. 17:16
Rosszul tévedsz! Amazon Kindle 4, WiFi 2GB kint 89 USD ami még a mai brutál magas dollár árfolyamon is 19k körül van, itthon pedig 35k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. esox
2012.09.10. 11:12
"és külföldről kell megrendelni. Postával együtt is bőszen 20k alatt lesz"
És mégis honnan? Én redneltem már UKből jó pár 3-ik és 4-ik generációs kindle-t, inygen postával, de CSAK UK címre küldik. Amcsiból kiküldésről meg senki ne is álmodjon, mert egyrészt nem lehet csak USAn belüli címre küldeteni és mág ha lehetne is Mo-ra, akkor is jönne rá 27% áfa. Szóval igen külföldről kell berendelni, viszotn csak az tudja, aki haza is tudja zsebimporttal hozatni.
Volt hogy 1-2 hétig elérhető volt USAból is worldwida a touch, de a vám, vagyis csak az áfa akkor is ráugrik, ahogy Mo-ra ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!