iPon Hírek

Újfajta érintőtechnika a Wacom-tól

Dátum | 2008. 04. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Nemrégiben mutatta be a cég azt az új, röviden csak RRFC-ként emlegetett eljárást, amely alacsony fogyasztású áramkörök és különleges tulajdonságú elektrosztatikus mezők felhasználásával rendkívül precíz érintésvezérlési megoldást tud nyújtani.


Az új eljárás egyebek mellett elejét veszi a kurzor "sodródásának" is, és ugyanúgy felhasználható tényleges érintőképernyők, ahogy puszta érintőfelületek kialakításához is. A cég állítása szerint a technológia egy olyan különleges felületet alkalmaz, ami az üvegnél jóval ellenállóbb, viszont ezzel egy időben az eddigi lehetőségeknél is jobban képes felismerni a különösen finom érintéseket is.

Továbbá, az új felületek igen hatékonyak ceruzás felhasználás esetén is - legalábbis a cég saját állítása szerint minden eddigit meghaladó pontossággal és érzékenységgel, valamint teljes zajimmunitással. Várhatóan május 20.-án, a Nemzetközi Információs Kijelző Kiállításon kerül majd elsőként nyilvános bemutatásra.

Shawn Gray, a Wacom érintőképernyő-részlegének főnöke azonban már most is felhívta a figyelmet arra, hogy az új technika számos területen kínál érdekes lehetőségeket, nem is beszélve az alacsonyabb fogyasztásról és az ezáltali megtakarításokról. Elmondása szerint a technika stabilitásának és könnyű integrálhatóságának köszönhetően hasznos alternatíváját kínálja az érintésvezérlés már meglévő válfajainak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!