iPon Hírek

Újfajta exkluzivitással indult az Arizona Sunshine

Dátum | 2016. 12. 09.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az Arizona Sunshine egy nemrég megjelent VR FPS, melynek helyszíne egy posztapokaliptikus sivatag, tele zombikkal. A Steamen többnyire pozitív vélemények vannak róla és a rajongótábora is egész méretes. Egy dolog azonban sokaknál kicsapta a biztosítékot. A játék két játékmódja, a szóló Horde és az extranehéz Apocalyptic mód ugyanis csak olyan PC-ken futott, melyekben ötödik, hatodik, vagy hetedik generációs Intel Core i7 processzorok voltak.
Nem igazán volt még olyanra példa tudomásom szerint, hogy egy játék tartalmai hardverkomponensre nézve lettek volna kizárólagosak. Igaz, hogy az Nvidia HairWorks létezik, de az csak javított egy kicsit a grafikán, mint arra a Witcher 3-ban is példa volt, nem pedig játszható tartalmat zártak a drága high-end processzor megvásárlása mögé. Ráadásul az egészet valahogy elfelejtették előre közölni a fejlesztők, tehát megvásárlás után derült ki a dolog. A fejlesztő Vertigo Games szóvivője persze próbálta magyarázni, hogy az Intel tette lehetővé, hogy több tartalommal induljon a játék, köztük az érintett két játékmóddal is, de ez nem igazán hűtötte le a kedélyeket. A stúdió végül aztán visszavonta a limitációkat, a döntést egy közleményben jelentették be, így az Arizona Sunshine most mindenféle exkluzivitás nélkül, teljes egészében játszható processzortól függetlenül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. magerg
2016.12.09. 14:46
Bénák. A fejleszőnek amúgy sem érdeke a hardver-exkluzivitás. Csak a potenciális példányszámot csökkenti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predike07
2016.12.10. 12:11
"ugyanis csak olyan PC-ken futott, melyekben ötödik, hatodik, vagy hetedik generációs Intel Core i7 processzorok voltak."

Azért az kemény ,hogy egy 3. vagy 4. generációs i7 procin nem engedték futtatni elsőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kikikirly1...
2016.12.11. 13:29
4790K processzorom van 4,6ghz-n járatva.És ezen nem indult el Original verzió.Processzor terhelés nem igen megy 40% fölé, FullHD felbontáson GTX 1070 Gigabyte G1 melett.Pedig ez a kártya 1440p-re való, csak hát FullHD monitorom van,de nagyobb proci terhelés nem lenne,inkább alacsonyabb.Meg kockáztatom hogy TitanXP is kihajt FullHD-ban,pedig nincs ember aki ilyen kártyával ne legalább 1440p-be tolja, ott meg előbb van GPU limit mint CPU még ilyen kaliberű kártyával is.Szóval nagyon erős processzor,minden fillért megért.Talán 9.generációnál fogom lecserélni,de még az se biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!