iPon Hírek

Újfent időt ad az MS-nek az EU

Dátum | 2009. 04. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bejelentette az MS, hogy újabb haladékot kapott az EU-tól arra, hogy előálljon egy védekező válasszal a böngészők terén tanúsított versenyellenes magatartása miatti vádakra. Egyszer már kapott haladékot április 21-éig, de ezt most még egy héttel kitolták, 28-áig.

Hivatalosan ugyan nem magyarázták meg, hogy mi indokolja az újabb haladékot, ám figyelembe véve, hogy a Google-t és a Mozilla-t követően immár az ECIS üzleti szövetség (amely egy sor nyílt forráskódú projektet és alternatív böngészőket támogató céget tömörít, így például az IBM-et, a Nokiát, az Oracle-t és a Sun-t) is csatlakozott az ügyhöz a Microsoft ellenében, ez lehetett még akár puszta méltányosság is.

Az ECIS szóvivője, Thomas Vinje szerint az MS magatartása miatt az újoncoknak gyakorlatilag lehetetlen teret nyerniük a böngésző-piacon, holott ahhoz, hogy minél kompaktabb, innovatívabb böngészők születhessenek meg, a fejlesztőknek is kiegyenlített esélyekre van szükségük, különben már eleve halva születik minden új elképzelés.

Az ellenzők tábora tehát egyre inkább gyarapodik, így ezzel együtt folyamatosan nő a valószínűsége annak is, hogy az MS valóban rá fog kényszerülni, hogy valamiféle engedményt tegyen böngésző-téren; a legoptimálisabb megoldásnak továbbra is azt tartják a legtöbben, hogy a Windows-ok már telepítéskor kínálják fel a felhasználónak a választási lehetőséget több különböző böngésző közül (bár itt meg azon megy a vita, hogy kik kerüljenek be a kalapba...). Úgy tűnik, most már hamarosan ki is fog derülni, hogy mi lesz végül mindebből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. J.o.k.e.r
2009.04.16. 14:01
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. d311c
2009.04.16. 16:14
Mondjuk a Csatlakozás az Internethez (vagy valami egyéb furmányos nevű - amit már elfelejtettem) varázsló nem az IE-t állítaná be, hanem felkolbászolna a netre és letöltené az aktuális listát amiből választani lehet. Ebből 1 klikk, és meglenne az amit a bamba user csak akar...

Remélem kikényszerítenek valamit a M$-ből a végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Stormrage
2009.04.16. 16:20
Szerintem meg teljesen jogos, hogy az IE integrálva van a Windows-ba, elvégre a saját oprendszerük, vagy nem? Jóhogy nem már arra kénszerítik, hogy csak a kernel jelenjen meg, aztán mindenki megírja magának azt, amit akar köré...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pluto
2009.04.16. 16:54
Ez egy akkor hülyeség. Arra ezek a balgák nem gondolnok, hogy ahhoz hogy feltelepítsd a Tűzrókát, vagy az Operát, az IE-vel előbb le kell töltened! Komolyan, ez tényleg óriási hülyeség, és ha a bírók nem a Microsoft javára döntenek akkor azok is GyP-sek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. d311c
2009.04.17. 08:31
Pont amit lertam lenne IE nélkül alkalmas arra, hogy kielégítse az igényeket - a M$-ét persze nem. Persze a megfelelő/a kiválasztott browsert letöltő segédprogram nélkül nagy marhaság lenne csak szimplán kivenni az IE-t.

A M$ a saját csapdájába esett bele, mert mivel még mindig Windóz név alatt fut a cucc és régen külön program volt az IE. Szóval ők mutatták meg, hogy nem kelle egyben lennie. Átnevezték volna doors-ra mikor beletették az IE-t, és máris nehezebben támadnák őket miatta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dozsi
2009.04.17. 16:54
Ez akkora marhaság... ennél nagyobb már csak az lenne, ha valamelyik linuxba integráltatnák az IE-t.... de nem? Ráadásul pont az operáék találták ki... Ha valakinek lenne joga ilyesmihez, az a Firefox. De még a google Chrome is 100x többet ér, mint az opera...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djspill
2009.04.17. 20:57
Először is:

pluto: Ha mondjuk egy pendrive-ra felrakod a telepítőt, akkor már le sem kell újból letölteni...

No aztán... Sztem is kaphatnának legalább annyi szabad kezet a júzerek, hogy kiválasszák a böngészőt. Sokan azért használnak retkes IE-t mert azt sem tudják hogy kell tölteni egy másikat. Csak annyi a bökkenő, hogy pl Live Messenger is az IE beállításaira alapul... Ezt is ki kellene javítani... meg a windowsban több dologhoz is szükséges az IE. Tehát ha nem írják át ezeket sem, akkor sok dolog nem fog működni a windowsban. Szóljatok ha hülyeségeket beszélek, de sztem ez így van.

Én személy szerint nem használom az IE-t, mert még az új is elég lassúcska. A Firefox tökéletes, és INGYENES, ami nem egy hátrány...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Stormrage
2009.04.18. 23:47
remélem a micro nem enged a nyomásnak és nem lépik meg ezt az abszurd dolgot, hogy választható legyen a browser, max uninstallálható ie... mintha a apple-t arra köteleznéd, hogy az installban ie-t választhass...

vagy bármelyik autógyárat arra, hogy suzuki, dácsia, trabant motorral választhasd pl a ford mustang GT-det.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!