iPon Hírek

Ujjkavalkád lesz az új MacBook-okon

Dátum | 2008. 07. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Már most is jónéhány gesztust alkalmazhatunk a MacBook Air-ek és a MacBook Pro-k érintőpadjain, viszont az Apple ezt még mindig bőven kevesli, és rengeteg újabb kombinációt szabadalmaztatott. A végeredmény? Garantált rajzfilmszerű ujj-összecsomózódás.


Az új tervek között ugyanis szerepelnek például olyan gesztus-kompozíciók is, amelyeket hüvelykujj + három másik ujj megfelelő kombinlásával hajthatunk végre - holott ilyesmit a hétköznapi átlagfelhasználó szinte biztosan nem fog alkalmazni. Az Apple azonban így is optimista - olyannyira, hogy a szabadalomhoz egyben példákat is mellékelt arra, hogy az új gesztusok hogyan működhetnének egyes játékoknál, így például a Tetrisnél (lásd lenti kép), vagy épp a Final Fantasynél: minden gesztus egy-egy mozdulatnak, támadásnak, vagy épp, mint a Tetrisnél, forgatási módnak felelne meg.


Ezek persze messze nem olyan egyszerűek, mint azok az egér-gesztusok, amiket például a Firefoxtól és az Operától is megszokhattunk már, de végeredményben azt talán mégis kijelenthetjük, hogy a lehetőségek bővülését végülis sosem tekinthetjük hátránynak, és talán mire ténylegesen forgalomba is kerülnek majd az ilyen termékek, addig valamelyest csiszolnak is még az elképzeléseken.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!