iPon Hírek

Ujjlenyomat-olvasós billentyűzet a Microsoft műhelyéből

Dátum | 2017. 06. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft egy új billentyűzetet mutatott be, ami majdnem teljes egészében alumíniumból készült, így meglehetősen strapabíró. Különlegessége, hogy notebook stílusú billentyűkkel érkezik, amelyek rövid úton járnak és asztali társaiknál laposabbak is, így aki efféle gépelési élményre vágyik asztali számítógépénél is, bátran választhatja az újdonságot.
A normál méretű billentyűzet numerikus paddal is rendelkezik, alap esetben pedig vezeték nélkül működik, hála Bluetooth 4.0-s támogatásának. A vezeték nélküli kapcsolat hatótávolsága maximum 10 méter, viszont irodai körülmények között, vagyis ha sok elektromos zaj veszi körbe az adott teret, a reális hatótávolság inkább 5 méter körül van. A tápellátásról ilyenkor két darab AAA formátumú akkumulátor gondoskodik, amelyek egyetlen teljes töltés hatására akár két hónapnyi üzemidőt is nyújthatnak – attól függően, pontosan mennyit használjuk a terméket. Az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalon található Windows gomb alatt lapul, segítségével pedig könnyedén kiaknázhatóak a Windows Hello szolgáltatásban rejlő lehetőségek – a Windows 10-be történő bejelentkezés egyetlen érintéssel történhet. Az újdonság alapvetően Windows 10 operációs rendszer mellett nyújt teljes funkcionalitást, egyéb operációs rendszerekkel viszont nem kompatibilis – legalábbis ez szerepel az éppen elérhető információs lapon.
Az USB kapcsolaton keresztül is használható Microsoft Modern Keyboard rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 130 dollár lesz. Aki nem igényli az ujjlenyomat-olvasót, illetve a vezetékes billentyűzetként való használati opciót, választhatja a Surface Keyboard modellt is, ami hasonló dizájnnal érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Riddick77
2017.06.20. 22:14
Nem néz ki rosszúl,de röhejesen drága....ez vagy 40eFt lesz itthon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Busterftw Riddi...
2017.06.20. 22:39
+1

Bitang jo ez a minimal szurke design.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunluki
2017.06.21. 11:02
Na erre tegyenek még egy kellemes háttérvilágítást (MacBook szerűt) és nálam nyertek.

2009-es MBP billentyűzetét visszasírom amióta nincs meg, egy olyan kéne nekem asztali géphez is (ami most az airben van).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!