iPon Hírek

Újra 10 millió felett a World of Warcraft előfizetői bázisa

Dátum | 2014. 11. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valószínűleg sokan fogadtak arra, hogy ez már soha nem fog megtörténni, de megtörtént: 10 évvel a megjelenése után ismét több mint 10 millióan fizetnek a World of Warcraftért. Úgy tűnik tehát, hogy a Cataclysm, de főleg a Mists of Pandaria kiegészítők utáni későbbi hónapokban tapasztalható visszaesés pusztán ideiglenes volt. A Blizzard bejelentette, hogy 24 óra alatt több mint 3,3 millió példány kelt a Warlords of Draenorból, és rengeteg régi játékos tér vissza a World of Warcrafthoz. Legutoljára 2011 szeptemberében volt 10 millió felett a játék előfizetői bázisa, és ugyan a Mists of Pandaria megjelenésekor még egy ideig felment 9,6 millióra, hamar beállt a csökkenés, és végül idén júniusban érte el a mélypontot, 6,8 millió felhasználóval. A Warlords of Draenor előtt már komoly emelkedésbe kezdett az előfizetők számát jelző görbe, a megjelenés előtti hetekben 7,4 millióra nőtt a bázis. Úgy tűnik, az új kiegészítő tartalmát és témáját sikerült úgy belőni, hogy visszacsábítsa a régi rajongókat, és megfeleljen a már meglévő előfizetőknek is, így állhatott vissza ismét a 10 millió feletti tábor. A Blizzard saját bevallása szerint sem számított ennyi visszatérőre, így a szerverek nem várt nyomás alá kerültek. Érdekes módon Amerikában három napon belül sikerült elhárítani a problémákat, az európai játékosok azonban azóta is kénytelenek hatalmas sorokat végigállni, és megküzdeni a szolgáltatás instabilitásával.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. Sr4c
2014.11.20. 15:55
Amerikára mindig is jobban odafigyelt az összes MMO....mivel ott egy elhibázott lépés és jönnek is a mindenféle indokkal rájuk zúdított polgári perek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Sr4c Sr4c
2014.11.20. 16:13
Európa meg le van kakálva....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim
2014.11.20. 16:19
Én már megjelenés előtt eldöntöttem, hogy decembernél előbb nem fogok vele játszani. Bugokat kijavítják, és sorban sem kell állni a quest killhez. Az utóbbi nap híreit elnézve jól döntöttem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Benibubu99...
2014.11.20. 16:45
A 10 millio meglepett, en kb 8-8.5 milliot tippeltem volna. Szep teljesitmeny egy tizeves jatektol. Amugy a sorban allas sem olyan veszes mint az elso napokban, inkabb a garrisonban kilogolas utan a bejelentkezes neha, de remelhetoleg ez is lassan megoldodik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Enno
2014.11.20. 18:35
kérdés mennyi lesz 1-2 hónap múltán, amikor végig tolják a storit az emberek akik csak a stori miatt tolnak végig egyes játékokat utána meg leteszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. BReal
2014.11.20. 19:00
Ha csak a sztori miatt toltak volna végig egy játékot, akkor LK utolsó patchére nem lett volna az a rekord kb 13 millió előfizető szám. Én csak azt remélem, hogy egyenletesen lesz elosztva az idő a patchek között, és nem lesz úgy megoldva, ahogy volt Cataclysm és Pandaria végén, hogy az utolsó contentre maradt 1 év (MoP-ban 14 hónap, ha jól tudom). Ezen kéne változtatni, esetleg picit kevesebb tartalmat belerakni 1-1 patchbe és az legyen kevesebb ideig, vagy tényleg ne az legyen, hogy az egyik patch van mondjuk 3-4 hónapig, valami meg 14-ig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Bloodx BReal
2014.11.20. 19:32
Szerintem minden kiegeszitoben eddig az utolso content patchre jutott a legtobb ido.
Mondjuk BC-ben es LK-ban volt idohuzo +1 raid.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Balazs87
2014.11.20. 20:13
Sosem értettem, hogy ezek a felülnézetes kattintgatós gagyi játékok miért mennek ennyire? Kipróbáltam már sokat (wow, company of heroes, .. of van helsing, stb), de 2 percnél tovább egyik sem tudott lekötni, az nyer, aki többet kattint? gg, wp
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. tomchee Balaz...
2014.11.20. 21:49
Te biztos, hogy a WoW al játszottál ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. markangabo... Balaz...
2014.11.20. 21:52
Na mert két perc alatt, aztán nagyon kilehet ismerni mondjuk a wowot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Axane Balaz...
2014.11.20. 22:12
Vajon mennyire kell trollnak lenni ahhoz, hogy a WoW-ot mobaként azonosítsa valaki ? Ez vagy gyenge próbálkozás, vagy remek példa a divatfikázásra. gg, wp majom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Zolti77 Balaz...
2014.11.21. 00:05
Biztos kipróbálta, hiszen írja is hogy felülnézetes, (lehet kéne egeret cserélni hátha az MMO-k nem egy kamera ponton állnának )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. YellowFlas...
2014.11.21. 02:51
A Catánál abbahagytam, nem tettszettek a további kiegek. De azért örülök, hogy újra sokan játszanak, megérdemli a játék. Jó lett az új kieg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. blackconve...
2014.11.21. 03:54
Valaki aki még mindig játszik vele el tudná mondani, hogy mitől lett jobb most a játék? Van pár ismerősöm akik évek után most újra előfizettek csak nem vágom miért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. crowly
2014.11.21. 04:59
- Story ilyen mély még sose volt. Minden zóna kapott legalább egy fő vonalat amit befejezve ilyen kicsit felturbózott ingame video vár.
- Grafika rengeteget javult. Nem csak a karakter modelek, hanem minden. Persze azok is nagy lapáttal rátesznek.
- Insták jóval nehezebbek mint korábbi kiegészítőknél, különösen a pandásnál ahol a hc is easy mode volt (később majd nem leszenk), de kezdésnek azok és nagyon jó velük játszani.
- PVP sokkal jobb, nem vágnak szét 3 másodperc alatt és nem is ülsz cc-ben olyan sokat. Ergo nem halsz bele egy sutnba. Jobban be van lőve a hp / dmg arány. És az arány fixebb mint volt, mert régen a hp alig nőtt míg a dmg a többszörösére. Most a hp és dmg hasonló arányban nő a gearelődéssel, szóval várhatóan 1 tierrel később se fogják még 3 másodperc alatt levágni egymást az emberek.
- Garrison is egész érdekes. Mire eléred a 100at még az messze van a teljesen kifejlesztett állapotától. Hosszabb távon is ad még tenni valót a pvp és instázás mellé.

Számomra ezért jobb mint amilyen eddig volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Resike black...
2014.11.21. 05:14
Relative ez a kieg egy alternatív idősíkban játszódik a Burning Crusade-al párhuzamban, gondolom sokan kíváncsiak rá, hogy mi is lett volna ha máshogy alakulnak a dolgok:

https://www.youtube.com/watch?v=s8negZtIgH8&list=UUbLj9QP9FAaHs_647QckGtg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Benibubu99... crowl...
2014.11.21. 08:24
+1
Ami meg fontosabb nem kell 60+ spellen, gombon makron gepeszkedni. Boven eleg 2actionbar nagyon max 3. Ha valaki most kezdene el, tudtommal boostolt 90es karik nem kapnak meg minden spellt egybol, hanem fokozatosan oldjak fel szamukra es tanuljak kezelni a kerektert.

Roviden tanulhatobb, kezelhetobb, atlathatobb, jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.21. 11:16
Amit az eddigiekből leszűrtem:
-A garrisonos dolog (a játék magja) nagyon jópofa, el lehet vele tölteni az időt, természetesen ebből voltak az első 2 napban a nagy kellemetlenségek, azóta néha néha előjön, kisebb mértékben.
-A területek egész egyszerűen zseniálisak. Én a LK és a Pandaria zónáit szerettem a legjobban (BC-seket például nem), de itt a művészi kidolgozás és a zene minden területen olyan egyveleget képez, ami egész egyszerűen magával ragad. Zseniális minden terület, ennyit tudok mondani röviden erről.
-A küldetések, történet jól fel van építve, vannak váratlan fordulatok, és a LK-ben megjelenő, Pandariaban picit gyakrabban jelentkező fő videókból talán még többet kapunk. Nagyon-nagyon jó mind.
-Az 5 fős dungeonök eszméletlen jók. Kb annyi lehet benne, mint a MoP-ban (tehát kevesebb, mint mondjuk BC vagy LK-ben), de sokkal nehezebbek (már-már a Catás 5 fős HC-kat idézi a nehézség), kihívásokkal teli, jópofa boss fightokkal (pl Grimrail Depot 2. boss harca talán az eddigi legjobb, de ott van Upper Blackrock Spire utolsó boss, vagy Shadowmoon Burial Groundsban a vízben lévő kukac boss, de még sorolhatnám)
Nagyon röviden ennyit tudok mondani róla, jelenleg a kezdeti 2 napos szenvedés kezdésen kívül nem tudok mibe belekötni, bármennyire is keresem a hibákat. Még a magas populációjú szerverek sorbanállását kell megemlíteni, de mivel én egy közepesen (Arathor) vagyok, ezzel ott nincs probléma, és rengeteg játékos van ott is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thomeef Asagr...
2014.11.21. 15:04
Múlthét szombat óta simán játszható a game, bugok nincsenek, ez nem tört szerver. És a quest killekhez sem kellett egy másodpercig sem sorban állni, mivel baromi gyors a respawn, a wanted questeknél meg ha 1et ütsz a mobba már kapod te is.

A cikk is hibás, hétfőn volt utoljára nagyobb mértékű sor, azóta instant be lehet lépni, vagy max este pár percet kell várni. Aki játszani akar az tud, aki sírni, annak meg úgysem lehet kielégíteni az igényeit.

On.: Ez az eddig legjobb WoW kieg. Istencsászár lett az egész, nem csak az új területek, a játékmechanikák is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim thome...
2014.11.21. 16:17
Az oké hogy gyors a respawn az ölj meg ebből ennyit questekhez. Az is rendben van hogy végre valahára hosszú évek után nem kell egy partyban lennem egyetlen önző játékossal sem, hogy teljesítve legyen a unique kill, ha én is sebzek.

De tudod hányan vannak egy küldetésre ugyanott csúcsidőben? A gm-ünk szidja a blizzardot mint a bokrot, hogy mi a szarnak kellett egy szerverre összevonni sok realmet, mert egyszerűen mozdulni nem lehet a rengeteg játékostól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BReal
2014.11.21. 19:31
Ettől függetlenül még tény, hogy minél többen ölnek mobokat egy adott területen, annál gyorsabb a respawnjuk. Egész pontosan nem tudom hogy működnek az új zónák, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy alapból cross realmek, maximum úgy, hogy valaki partiba veszi az ismerősét egy másik realmről, aki így odakerül. De szerintem nincs "teljes mértékű" cross-realm az új területeken. De mondom, ebben nem vagyok biztos. Mindenesetre én sok emberrel más realmről nem találkoztam. Egyébként abban igazad van, hogy vannak eszméletlenül zsúfolt realmek, sok más kisebbhez képest. Biztos kisebbségben vagyok az ötlettel, de sokkal jobb lett volna egy kisebb maximum létszámot megállapítani a nagy realmekre, és amennyire lehet, kiegyenlíteni az egyes realmek népességét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim BReal
2014.11.22. 07:02
Pedig megszüntették a battlegroupokat, és egyetlen nagy world szerveren van egy csomó realm. Arathoron játszok Hellfire-ön alapított klánban, és találkoztam már Nagrand, Chamber of Aspects, Aerie Peak, Kilrogg, Dragonblight, és Azjol-Nerub játékossal is több kontinensen.

Eddig azt hittem, hogy a battlegroupok megszüntetésével az egy battlegroupba tartozó ugyanolyan típusú realmeket vonták össze, de most néztem wowwikin, hogy ezek akiket felírtam több battlegroupba tartoztak anno.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Devio
2014.11.23. 10:54
Asagrim. Te tipegjél már le a Blizzard-al kapcsolatos dolgokról.
Utóbb a filmnél osztottad az észt. Most meg itt? Szerintem olyannal foglalkozz amihez értesz.
Jól meg akarod mondani a frankót azt még kieged sincsen? Ez igen!

Gondolom te tudod, hogy a Blizzard hogyan és miként oldja meg a szerver gondjait. Biztos azért tették egy szerverre az egészet, hogy szar legyen. Meg ilyenbe kötsz bele, hogy sokan vannak. D Úristen. haladjál SWTOR-ni vagy Aion meg társai játékokra és ott nincsenek sokan. Ha meg nem lennének az lenne a baj.

Persze az okoskodásod közepette nem látod mit alkotott a Blizzard. Konkrétan egy új játékot. De hogy jobban megértsd.
Tudod, hogy WoW-ol, de amit látsz az messze nem a Classik-tól MoP-ig kinéző WoW. Nem lehet mivel összehasonlítani. Nem tudok olyat mondani ahol a játék ne változott volna.
Tegnap konkrétan 1 óráig állatam vagy mászkáltam Gorgrond-ban, mert nem tudtam betelni a látvánnyal. Még csak 95-ös vagyok, de amit eddig láttam az WÁÁÓÓÓÓ de x2. Nincsen olyan része ami ne kötne le.

Mindegy nem megyek bele, mert ez a kieg úgy ahogy van 100% minden téren. Felülést csináló ogre? Meg a hasonló kis poénok. Epic videók. Garrison.....Aki gondolkodik a kiegen. Ne tegye, hanem vegye! Simán megéri. Nagyon sokat tudnék írni róla, hogy mennyire jó. Amúgy rosszat nem tudok mondani. Annyi, hogy van még pár bug. De ez az én hibám. Még nem jelentettem. Majd ma erre is sort kerítek.

Breal és Crowly jól írják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!