iPon Hírek

Újra átalakítaná a Valve a Steam ajánlási rendszerét

Dátum | 2017. 04. 04.
Szerző | InGen
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, a Valve továbbra sem elégedett azzal, ahogy a Steam rendszere játékokat ajánl a felhasználóknak, illetve még mindig nagy problémának tartja a cég, hogy a rossz játékok továbbra is nagy láthatóságot kapnak, és adott esetben "eltelítik" az áruházat, kiszorítva ezzel a jó és értékes címeket. Habár a Valve többnyire jónak tartja a jelenlegi irányt, mégis többet szeretne. Azt akarják elérni a fejlesztők, hogy a rendszer tényleg olyan játékokat ajánljon a felhasználóknak, melyek garantáltan érdeklik majd őket. Éppen ezért még több adatot igyekeznek feldolgozni, és az ajánlási rendszer működését, valamint az ahhoz felhasznált információkat mindenki számára láthatóvá teszik - ez a Valve szerint könnyebb elemzéshez, és a problémák gyorsabb korrekciójához vezethet hosszabb távon, és eltüntetheti a felhasználók oldaláról a "rossz" játékokat. Az egyik legfontosabb újítás lesz továbbá a Steam Explorers bevezetése. Ez egy olyan lehetőség, amire külön kell jelentkezni, majd egy előre megadott listából megvenni játékokat, azokat kipróbálni, és különböző kritériumok alapján visszajelzéseket adni róluk. A résztvevők az árból ugyan nem kapnak engedményt, de a Valve gondolkozik azon, hogy lehetőséget adjon arra, hogy hetente egy játékot mindenféle kérdés nélkül azonnal visszaválthassunk, továbbá járnak majd exkluzív kitüntetések, és hozzáférés egy külön fórumhoz. Érdekes, hogy a Valve eredetileg a Steam Greenlightot is valami ilyesminek álmodta meg, ám az végül más irányba ment el. A stúdió szerint a lényeg, hogy a résztvevők megfelelően legyenek motiválva és komolyan is vegyék a feladatot, ami tovább segíthet abban, hogy elkülönítsék a rossz és a jó játékokat. Ezen kívül tervezi a Valve a kurátori rendszer frissítését és kibővítését is, hogy az egyrészt hasznosabb legyen, másrészt pedig a kurátorok is még motiváltabbá váljanak. Lehetőség lesz például gyűjteményeket összeállítani - a népszerű YouTuber, Totalbiscuit például megjegyezte, hogy jelenleg nem tud összerakni egy listát a kedvec 2016-os játékairól, pedig igény lenne rá. A Valve ezen kívül egy "szintlépési" rendszert is be szeretne hozni a kurátoroknak, és további jutalmakat is igyekszik majd szétosztani. Szintén tervben van egy beépített játékküldő rendszer bevezetése, ami lehetővé teszi a stúdiók, fejlesztők számára, hogy közvetlenül a felhasználóknak adjanak játékokat anélkül, hogy valamilyen módon (például e-mailben) elküldenék nekik az aktiváló kulcsot. Ez egyrészt leegyszerűsíti a folyamatot, másrészt pedig megakadályozza a visszaéléséket - például hogy ezeket a kulcsokat a felhasználók inkább eladják. Egyelőre azonban ezekkel kapcsolatban még semmi nem végleges. Némelyik lehetőség hamarosan beépülhet, valamelyik a fejlesztés korai szakaszában tart, és még különböző pontokon változhatnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Just486
2017.04.04. 18:27
Az egész steamet kéne átalakítani nem csak az ajánlásokat.Egy szégyen a weblap-alapú alkalmazásuk. A mobilosról nem is beszélve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Vazul267 Just4...
2017.04.04. 18:54
https://www.vg247.com/2017/02/02/slick-new-steam-client-interface-datamined-from-latest-beta-update-shows-tv-and-comics-tabs/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. patrik2991 Just4...
2017.04.04. 19:02
Pontosan. Amiben működik a UI scale, reszponzív stb. tiszta poén, hogy a képernyő 2/3-a kihasználatlan és még a betűk is pixelesek, üdv 2017-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Qqtyin
2017.04.04. 19:37
Az egész Steammel lehetne csinálni valamit... de amíg a szemetet is veszik addig hülye lesz bármit is csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Busterftw
2017.04.04. 19:42
Először azt kellene definiálni mi az hogy jó és rossz játék. Technikailag? Bugok száma számít? Mert játékmenet és maga az egész teljesen szubjektív. Ami nekem rossz játék az valakinek jó. Amibe én belerakok 200 órát az más 20 perc után refundol és otthagyja a rossz értékelést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. i2k010
2017.04.04. 19:47
Egy kicseszett "indie NO" kategória kellene csak a keresőbe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gyurkov
2017.04.04. 21:45
Hetente átalakítják... először a csapatot kellene a Steam főhadiszállásán átalakítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Illuminel i2k01...
2017.04.05. 10:41
Lehet ,de rengeteg jó indie játék van , csak elveszik a sok szar közt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. reklamszem...
2017.04.05. 15:23
Az én olvasatomban a “rossz” ami nem érdekli az adott játékost.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim rekla...
2017.04.07. 11:02
Pontosan ezért nem tudom komolyan venni a 100 órás (vagy a játék végigjátszására bővel alkalmas) játékidővel íródott "not recommended" véleményeket. Valami csak ott fogta ennyi időre, nem? Azt meg nem veszem be, hogy csak azért szenvedte végig magát egy játékon, hogy az egészről tudjon írni, ahhoz időmilliomosnak vagy streamelésből megélő játékosnak kell lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!