iPon Hírek

Újra beszálltak Skype-be az alapítók

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Skype alapítói visszavásárolják az internetes telefonüzletág egy részét attól a befektetési csoporttól, amely korábban vette meg a céget és egyúttal visszavonja a vádakat az eBay és a befektetési társaság ellen - tudta meg a Bloomberg.

A Joltid Ltd. - az alapítók, Niklas Zennstrom és Janus Friis cége -, amely 2005-ben adta el a Skype-ot az eBay-nek, 14 százalékos részesedést vesz a a társaságban. A vállalat többi része a Silver Lake befektetési társaság kezében marad.

Mint a Napi Gazdaság korábban megírta, Zennstromék cége több keresetet is benyújtott a Skype és a befektetők ellen. Korábban azzal vádolták az eBayt, hogy megsértették a lincencszerződést, majd később amiatt indítottak keresetet, mert szerintük bizalmas információkat lopott, emellett megszegte kötelezettségeit a cég.

Az eBay korábban nagyjából kétmilliárd dollárért jutott a Skype többségéhez, bár a vételár nem tartalmazta a mögöttes forráskódokat. Emiatt a Skype-nak korábban a Joltid Ltd.-től kellett lincenszelni a forráskódot. A két cég több pert is folytatott a szoftver-engedélyeztetési eljárás miatt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!