iPon Hírek

Újra elérhető iOS-re a Google Maps

Dátum | 2012. 12. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google végül engedett a nyomásnak, ami már több irányból nehezedett rájuk az iOS 6 megjelenése óta. Ekkor ugyanis az Apple úgy döntött, hogy dobják az összes navigációs appot, és a helyébe a sajátjukat állítják, így a Google teljesen kivonta a forgalomból a sajátját. No igen ám, de az Apple Maps, mint utólag kiderült, botrányosra sikeredett. Töménytelen hiba volt benne mind grafikailag, mind a térkép adatait illetően.

Tehát a Google Maps most vélhetően akár letöltési rekordokat is dönthet majd, olyannyira várja az alternatív térképet a közel 100 milliós iOS 6-tal rendelkező felhasználói bázis. A megújult Google Maps applikáció szinte teljesen megegyezik az androidos társával, tehát a Google most minden jóval ellátja a Apple vásárlóit, hogy megmutassák, ők mire képesek ilyen téren. Az alkalmazásban lesz turn-by-turn navigáció, helyi keresés, átnézhető a tömegközlekedés, elérhető a Street View és még rengeteg apróság is ezeken túl.


A legtöbb tulajdonos biztosan áttér ennek a használatára, hiszen az Apple Maps ténylegesen sok problémát okozott. Elég csak az egyik legdurvábbat említeni: Ausztráliában, egy kisvárost a Murray Sunset nemzeti park közepén 70 km-rel arrébb tett a program, és így sok turista egy kietlen területre lett "navigálva", ahol a napi hőmérséklet elérheti a 46 fokot. A rendőrségnek hat civilt kellett innen kimentenie két hónap alatt.

A Google Maps ingyenesen tölthető le innen, de egyelőre csak az iPhone-os változat készült el. Az iPad felületén még folynak a munkálatok, hogy minden a helyére kerüljön. Idehaza különösen jól jön az új térkép, ugyanis a Google pár hete frissítette a teljes magyar adatbázist, amelynek köszönhetően lényegesen nagyobb mennyiségű útvonalat kapunk pontosabb jelölésekkel. Az igazi változáson nálunk a vidéki területeket érintik, földutak ugyanis eddig alig voltak felfedezhetőek a térképen, most pedig egész komoly úthálózat tárul elénk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Keksz03
2012.12.13. 12:51
jujj ez mekkora égés!

ezt imádtam: "Ausztráliában, egy kisvárost a Murray Sunset nemzeti park közepén 70 km-rel arrébb tett a program, és így sok turista egy kietlen területre lett "navigálva", ahol a napi hőmérséklet elérheti a 46 fokot. A rendőrségnek hat civilt kellett innen kimentenie két hónap alatt."

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. vivanto
2012.12.13. 13:05
Vajon az eképp járt túristák miért nem követik a nagyérdemű példáját és perelnek tisztességgel?

edit:grammar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. hpeter105
2012.12.13. 13:07
*vajon, egyelőre itthon n nem tapasztaltam az apple térkép bármi nemű baját, gondolom külföldön kicsit nagyobb az adatbázis, de mindenre van megoldás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. twollah
2012.12.13. 13:16
Bruhahahahahahahahaaaaaaaaaaaa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. 5hR3kY
2012.12.13. 14:02
Várható volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. btomi1980
2012.12.13. 15:34
sz@r I !!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. LechooEdy
2012.12.13. 22:43
Muhahahahahaaaaa Nem jött össze nekik, majd pár év múlva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. oykawa
2012.12.14. 01:39
Ez azért gáz, hogy a konkurenciát pereljük mint állat (lásd almások), utána meg elvárjuk hogy dolgozzanak helyettünk... Mert mi nem tudjuk megoldani akinek kiadtuk, meg elbaszta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hegyitaho
2012.12.14. 15:16
"100 milliós iOS 6-tal rendelkező felhasználói bázis" 100 millió agyhalott... aki apple terméket vesz az meg is érdemli.
@oykawa ha nem érné meg a google-nek akkor nem csinálnák. vannak egyéb navigációs alternatívák is nem csak az ifostérkép meg a gmaps
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95
2012.12.14. 17:16
Ez ám a vereség. Pedig azt hittem, tényleg fekete-fehérre festik Olaszországot, Berint az Északi-Sarkra költöztetik az albánokat meg Dubajra, kifektetik az Eiffel-Tornyot, stb, csak, hogy nekik legyen igazuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kpbendi
2012.12.14. 18:38
@oykawa:

Csak a tisztánlátás végett: az előző google maps alkalmazást az _apple_ fejlesztette, csak a google maps alapokat licenszelte. A google azonban a turn-by-turn navigációt android exkluzivnak szánta, ezért nem licenszelte iOS-re, ezért döntött úgy az apple (pedig még további két évig élt a licensz szerződésük a google-el), hogy felhagynak a _saját fejlesztésű_ google maps-el, és teljesen saját térkép szolgáltatást indítanak. Az apple maps persze pont olyan szinten áll, ahogyan egy 1.0-ás térkép szokott, viszont aki megszokta a már kiforrott google rendszert, annak nyilván durva visszalépés volt. Ha másra nem, arra mindenképpen jó volt ez a balhé - akármekkora presztízsveszteség is legyen az apple-nek - hogy a google mégis rákényszerült az iOS teljes körű támogatására.
Az apple szvsz ettől függetlenül tovább fogja fejleszteni a térképét, ami nyilván fokozatosan levedli a gyerekbetegségeit, hogy ne fordulhasson elő még egyszer, hogy egy fontos szolgáltatás a konkurenciájának legyen kiszolgáltatva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ricsarad
2012.12.14. 20:56
vivanto

azért nem pereltek mert egy kamutörténetről van szó.

hegyitaho

beszélő név ON
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2012.12.15. 04:17
gyertek haterek, mutassátok be milyen elfogultak és ostobák vagytok^^
egyébként azon valaki elgondolkozott már, hogy a google maps 2005-ben debütált, nyilván az tökéletes volt, és azóta sem változtattak rajta semmit hiszen minek, ha tökéletes volt -.-" /parádésan felszínes és ostoba kommentek tömkelegét várjuk még ide, de azért ezt előtte olvassátok el^^/ az applenek volt 1 röpke éve, megtettek amit tudtak, azóta is folyamatosan fejlesztik egyébként a térképalkalmazásukat, időbe telik teljes képet alkotni a világról! szóval ez a flémelés teljesen fölösleges és szánalmas, nem beszélve arról hogy rohadt unalmas is, hogy ahogy megjelenik egy apple cikk, az összes életében apple terméket nem próbált zöldszemüveges paraszt idecsődül, és elkezd időt szakítani egy olyan dolog fikázásra, amit utál és nem érdekli nézzetek magatokra mert piszok szánalmas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AxoPy
2012.12.15. 04:21
és bocsi azt elfelejtettem írni, hogy 2005-ben csak pc-s verzió volt, tehát amikor 2008-ban megjelent telefonra, akkor már volt egy 3 éjes fejlesztés mögötte, és még mindig kiforratlan volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ubyba AxoPy
2012.12.15. 14:42
1. "gyertek haterek, mutassátok be milyen elfogultak és ostobák vagytok^^"
- A Te hozzászólásod egyáltalán nem ostoba, és elfogult?
2. " az applenek volt 1 röpke éve, megtettek amit tudtak, azóta is folyamatosan fejlesztik egyébként a térképalkalmazásukat, időbe telik teljes képet alkotni a világról! szóval ez a flémelés teljesen fölösleges és szánalmas"
- Nyilván megtettek amit tudtak, de az is bőven kevés volt...
3. "ahogy megjelenik egy apple cikk, az összes életében apple terméket nem próbált zöldszemüveges paraszt idecsődül, és elkezd időt szakítani egy olyan dolog fikázásra, amit utál és nem érdekli"
- Véletlenül botlottam, a hozzászólásodba, mert éppen rendelni készültem a Webáruházból. Véletlenül nem volt rajtam a zöld szemüvegem, de ez a hozzászólás nekem is fel tűnt. Én már használtam almás terméket nem egyet, de a mostani androidos készülékem kb. a iPhone 8 szintjén van.
4. " nézzetek magatokra mert piszok szánalmas"
- magamra néztem, és nem találom szánalmasnak azt, hogy több terméket kipróbálok több gyártótól, és azt vásárolom, és használom ami az én igényeimet legjobban kielégíti. Ha azt alma gyártja majd akkor azt veszem, de akkor sem fikázom azokat akik másra esküsznek..

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AxoPy
2012.12.16. 15:51
1. ahogy érzed
2. azt nem érted meg, hogy amit más több év alatt majdnemhogy tökéletesre fejlesztett, az nem azt jelenti hogy le kell fikázni minden hasonló kezdeményezést
3. megkérdezhetem milyen készüléked van?
4. pontot félreértetted, én a fikázásra értettem, hogy szánalmas
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!