iPon Hírek

Újra elérhető lesz a Vaio sorozat Japánon kívül?

Dátum | 2015. 08. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Meglehetősen meglepő hír röppent fel a napokban, amelyből kiderül, a Vaio márka hamarosan újra elérhetővé válik nemzetközi szinten, igaz, egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén, hála transcosmos-nak. Hab a tortán, hogy a Vaio sorozat egyes tagjai nem csak a transcosmos EC webshopjában, hanem a Microsoft online áruházában, valamint egyes Microsoft Store-okban is elérhetőek lesznek – de csak az Amerikai Egyesült Államok területén.
Az első olyan Vaio sorozatú termék, amely ismét elérhető válik Japánon kívül is, az nem más, mint a Vaio Z Canvas – egy konvertibilis notebook. A tartalomkészítőket és a grafikusokat megcélzó konvertibilis notebook igényes külsővel büszkélkedik, belsejében pedig combos hardver lapul annak érdekében, hogy a célközönség ne szenvedhessen hiányt teljesítményben. A 12,3 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott Z Canvas háza anodizált alumíniumból készült. A ház alapterülete 302,26 x 213,36 milliméter, vastagsága pedig mindössze 12,7 milliméter. Az érintőkijelző 12,3 hüvelykes képátlójához 2560 x 1704 pixeles natív felbontás társul, a panel színhűségére pedig jellemző, hogy az Adobe RGB színterének 95%-át képes lefedni. Az érintőkijelző speciális bevonatot is kapott, ami segíti az 1024 nyomásszint megkülönböztetésére képes érintőceruza működését: az extra bevonat nagyobb precizitást biztosít. Az érintőceruza működése és érzékenysége természetesen igény szerint testre szabható, a termékhez pedig extraként még különböző hegyek és "markolatok" is kaphatóak. A kijelzőt borító üvegrétegnek egyébként minden oldala edzett.
A borítás alatt egy Core i7-4770HQ típusú processzor lapul (2,2 GHz / 3,4 GHz), amelyhez 8 GB-nyi rendszermemóriát társítottak, de igény szerint 16 GB-nyi rendszermemória is kérhető. Az adatok tárolásáról 256 GB-os SATA SSD gondoskodik, de az opciók között 512 GB-os és 1 TB-os PCIe alapú SSD is szerepel. A lecsatolható billentyűzettel és kihajtható állvánnyal egyaránt rendelkező Z Canvas esetében extra tulajdonság, hogy a billentyűzet képes vezeték nélkül töltődni, mikor a Z Canvas-on pihen, a beépített állvány pedig fokozatmentesen állítható és kellően stabil. A Vaio Z Canvas alapára 2199 dollár lesz, megjelenésére pedig október 5-ig kell várni. A hírek szerint az újdonság már szeptember közepétől kezdve előrendelhető lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. FaL
2015.08.25. 10:19
Épp múltkor egy ilyen "zug" utazási iroda előtt mentem el és bent egy hölgy nagyon unottan egy régi Vaio notebook előtt küzdött az ébren maradásért és fel is ötlött bennem, hogy vajon eme notebook csupán a regi idők egyfajta mementója marad-e, vagy esetleg lesz még a boltok polcain Vaio laptop? Erre tessék, hamar megjött a válasz

Jó kis cuccok voltak, bár túlárazottak mint afféle Sony és ahogy elnézem ez sem a mainstreambe való termék lesz. De ettől függetlenül örülünk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 7alvoo
2015.08.25. 14:13
Ezek inkább foxconn gépek voltak, a sony -nak az emblémán kívül sok köze nem volt hozzájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Philo
2015.08.25. 21:35
4770HQ 47 W TDP
Biztos nem elírás? Mert ezt belerakni és lehűteni is kb fizikai képtelenség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.26. 00:09
Külföldi oldalak is ezt írják és a termék honlapján is ez van. Aktív hűtése van tuti, mint a Surface Pro 3-nak, csak biztos izmosabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 7alvoo
2015.08.27. 04:36
Sikergyanus grillsütő lesz belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!