iPon Hírek

Újra jönnek az extrém DDR3-as csomagok

Dátum | 2009. 08. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A felsőkategóriás kétcsatornás DDR3-as memória csomagok az elmúlt időben kevesebb szerepet kaptak a piacon, mint korábban, ugyanis a Core i7-es rendszerek megjelenésével a gyártók túlnyomó része inkább a háromcsatornás memória csomagok piacára fókuszált, és ebben a szegmensben dobta piacra legfrissebb, extrém órajeleken üzemelő termékeit.

1333 MHz-től 2133 MHz-ig terjed majd a kínálat.A kétcsatornás DDR3-as csomagok helyzete hamarosan javulni fog a piacon, ugyanis közeledik a Lynnfield processzorok szeptember 6-ai megjelenése, ezek a termékek pedig három helyett már csak kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatást kínáló beépített memóriavezérlővel vannak ellátva. A neves gyártók már javában készülnek az újdonságok megjelenésére, az első vállakat, aki már 2009 júliusában megkapta friss memória moduljaira a hivatalos jóváhagyást, az nem más, mint a Kingston. A vállalat a Lynnfield processzorok megjelenésével egy időben dobja majd piacra legfrissebb memória csomagját, amely egy 2133 MHz-en üzemelő modulokból álló kétcsatornás kit lesz. Az 1,65V-os üzemi feszültséggel és CL8-as időzítéssel működő termékből készülnek alacsonyabb órajelen ketyegő változatok is: a belépő szintet az 1333 MHz-es modulok jelentik, és 2133 MHz-ig több lépcsőfok lesz majd jelen a HyperX DDR3-as kínálatban.

A Core i5/Core i7-es rendszerekhez kínált memória csomagok esetében a chipek feszültségénél itt is érvényes a beépített memóriavezérlő miatt az 1,65V-os limit csak úgy, mint a Bloomfield maggal rendelkező Core i7-es processzoroknál. A Kingston mellett a hírek szerint egyéb vállalatok is jelentkeznek majd kifejezetten az új processzorok mellé szánt termékekkel, ám egyelőre még nem érkeztek hivatalos közlemények az újdonságokkal kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hungarypet...
2009.08.10. 13:14
VISSZA A HIRHEZ

2133 MHZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.08.10. 13:42
Valószínű stabilitási gondok nem lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!