iPon Hírek

Újra magánügy lehet a torrentezés

Dátum | 2009. 04. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Épp csak hogy elindult a regisztráció, és máris több, mint százezren iratkoztak fek a PirateBay új IP-álcázó szolgáltatására, az Ipredator-ra, amely már a nevével is jelzi a célját, vagyis hogy az orrára koppintson a svéd IPRED kalózellenes törvénynek.


Lényegét tekintve az Ipredator egy virtuális magánhálózat, amely a hozzá csatlakozók IP-címét elrejti a külvilág elől, és egy másikkal helyettesíti azt, úgyszólván új "arcot" adva az ember gépének, lényegesen megnehezítve így a feltöltők visszakövetését.

Annál is inkább, hogy az Ipredator semmiféle naplót vagy nyilvántartást nem vezet a működéséről, így később visszakereshető nyoma sem marad a felhasználók akcióinak, tovább nehezítve így az egyes felhasználók bemérését és azonosítását.

A jelek szerint a szolgáltatás hamarosan ténylegesen életbe is lép, a díja pedig mindössze $6, ami igazán nem nagy ár a magánszféra védelméért. Az előregisztrált tagok 80%-a svéd, ami nem is csoda annak fényében, milyen hatással volt a törvény életbe lépése az ottani nezetőkre. Várhatóan azonban ez az arány idővel egyre jobban visszaesik majd, mivel bár egyelőre ők a legfenyegetettebbek ilyen szempontból, azért világszerte sokan mások is szeretnek biztosra menni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Svindler
2009.04.09. 12:31
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomyhardve...
2009.04.09. 12:42
"Az előregisztrált tagok 80%-a svéd,..."
Na, ez nagyon tetszik, figyelembe véve a múltkori incidenst.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2009.04.09. 13:50
"milyen hatással volt a törvény életbe lépése az ottani nezetőkre."
Gondolom "netezőkre" lenne a helyes szó a végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vardar
2009.04.09. 17:32
Ez nem zavar be semmiképp a netbe? Ilyen egyszerűen ki-bekapcsolós dolog ez amiből az ember semmit se vesz észre? Vagy, hogy működik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomyhardve...
2009.04.09. 18:02
Vardar: hát ezt nem tudom. Az addig oké, hogy a TPB oldalán zökkenőmentesen meg tudják oldani, na de a szolgáltatói oldalon SSL titkosítással (https protokoll-lal) megy a forgalom, vagy mi? :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djspill
2009.04.09. 23:36
A HideIPplatinum ugyanezt csinálja...

Pontosítok: A HideIP maszkolja az IPcímet valaki máséra. Asszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DetoX
2009.04.10. 13:20
A Hide IP csak 1 anonym proxy mögé rejt, nem? Tehát átvezet egy proxy szerveren, ami miatt a sebességet is jelentősen befolyásolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!