iPon Hírek

Újra sínen az OCZ?

Dátum | 2012. 12. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vállalattól szeptember folyamán búcsúzott Ryan Petersen, az előző elnök-vezérigazgató, aki egyben a cég egyik alapítója is volt. Nagyjából egy hónappal később újra a hírek középpontjába került a cég, ugyanis vezetői arra figyelmeztettek, hogy az OCZ jelentős veszteséggel zárhatja a negyedévet. A veszteség okaként az agresszív árpolitikát jelölték meg. Hogy utóbbi mit jelent? Napjainkban az átlagfelhasználóknak szánt SSD meghajtók szegmensében hatalmas árverseny van, amelyben csak rendkívül versenyképes árakkal lehet sikereket elérni. Ez az árverseny az OCZ számára a jelek szerint komoly veszteségekkel járt.

Problémák ide vagy oda, most úgy tűnik, hogy a cég kezd egyenesbe jönni. A frissen kinevezett elnök-vezérigazgató, Ralph Scmitt a Reuters munkatársainak adott nyilatkozatában már optimistán fogalmazott. Szerinte a vállalatot sikerült ismét sínre tenni, azaz úgy tűnik, hogy a dolgok lassan visszatérnek a normális kerékvágásba. Komoly előrelépés, hogy a termeléssel kapcsolatos problémák is megoldódni látszanak. Korábban a vállalat egyetlen egy gyártópartnerre támaszkodott,  így olykor-olykor voltak problémák a termeléssel. Most a cég saját kezébe vette a vezetést és nekilátott a gyártói kör bővítésének. Persze emellett egyéb intézkedéseket is hoz a vezetés annak érdekében, hogy a gazdasági összeomlást elkerülhesse.

Az OCZ vezetése tárgyalásokba kezdett annak érdekében, hogy plusz tőke állhasson a cég rendelkezésére. Ezzel együtt jelentősebb létszámcsökkentésre is lehet számítani: az alkalmazottak 28%-át küldik majd el. További fontos lépés, hogy a cég a jövőben azokra a termékekre, illetve szegmensekre fókuszál majd, ahol komolyabb profit elérésére van lehetőség. Az új elnök-vezérigazgató szerint az OCZ ár tekintetében nem tud versenyezni olyan nagy cégekkel, mint az Intel, a Samsung és a Micron, így más szegmens után néz – a kiélezett árverseny színterét meghagyja a „nagyoknak”. Az OCZ friss elnök-vezérigazgatója ezzel együtt azt is elmondta, hogy nincs szándék a vállalat értékesítésére, ugyanis szerinte az OCZ jelenlegi eszközeivel jobb teljesítményre is képes.

Persze az még kérdéses, hogy a vállalat legutóbbi negyedéve pontosan mekkora veszteséggel zárult, hiszen az adatok egyelőre nem publikusak. Reméljük, hogy az OCZ átvészeli ezt az időszakot és nem hullik ki a piacról, hiszen jó SSD meghajtókat gyárt. Az egyik legfrissebb SSD családjának, a Vector sorozatnak a tagjai például pont egy olyan SSD vezérlőt alkalmaznak, amely hardver és szoftver tekintetében egyaránt házon belül készült, ez ritka manapság.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Norbert09
2012.12.03. 11:55
Ha SSD akkor only Intel vagy Samsung...OCZ-ből sok a meghibásodott darab úgyhallom.

Nem mellesleg nem kellett volna a memóriagyártást abbahagyniuk, ők gyártották a piac legjobbjait szinte, mint hűtés és tuningot nézve is. Most meg pisloghatnak... habár nem tudom, hogy SSD-n kívül még mit gyárt a cég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. franc0 Norbe...
2012.12.03. 11:58
Remélem a józan emberek kellő fenntartással kezelik eme "szakmai" véleményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. atti2010
2012.12.03. 12:05
Valóban nagyon sok OCZ SSD megy tönkre mikor én vettem 2x kellett visszaküldeni akkor azt mondtam hogy inkább ráfizetek csak küldjenek egy más gyártótól, de több kliens is panaszkodott hogy nagyon hamar behalt az OCZ SSD-je.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Balucsek
2012.12.03. 12:16
Elég érdekes ebből úgy tűnik erről a piacról is menekülnének akár csak a memória piacról leléptek... Pedig a revo drivok elég hírhedtek voltak az ahhoz hasonló megoldásoknak szerintem lenne helye a piacon, mert azok erejét a sima SDD-k meg se közelítik. Szóval ez efféle extrém megoldásokkal kéne picit visszaállítani a régi hírnevét, és mellé mindig 1-1 széria az átlag felhasználóknak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.12.03. 13:47
Három különböző gépbe tettem OCZ Agility3 120GB-ot az utóbbi másfél-egy évben; valamennyi kifogástalanul működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Norbert09
2012.12.03. 14:26
Balucsek: ez részben igaz, viszont, nem mindenki engedhetné meg magának a 100-150k-s SSD Pci-e "kártyát".

Hiába ma már több "lábon" kell állni egy cégnek ha élve akar maradni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Quator
2012.12.03. 14:30
Sziasztok!
Az én Vertex 4-m tökéletesen és főleg gyorsan működik. Ja hogy a tesztek? Engem egyáltalán nem érdekelnek. Az érzés számít és az piszkosul gyors. A szintetikus tesztek meg semmit nem érnek, legfeljebb az e-huszároknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. markangabo...
2012.12.03. 14:38
Nálam az OCZ elvesztette a presztizsét, mióta kivonult a memóriapiacról. Az SSD-ivel nem nyűgözött le. A Vector sorozat jónak tűnik, de lehet elkéstek vele, ha már innen is menekülnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hellego
2012.12.03. 20:00
Nem értem az OCZ ellenes hozzászólásokat. Tudomásom szerint az elmúlt 1-2 évben az ő márkájuk volt a legkelendőbb, igaz voltak gyengébb eresztések de megkérdezem, másik gyártóknál nem volt ilyen?? (Intel- Samsung) inkább hagyjuk ott még rosszabb volt a helyzet. A stratégiájukat nem értem, nem kellene olyan sok félét gyártani. Elég 1-2 típus minden szériából és passz. Azért ha az ár érték arányt nézzük akkor is magasan a legjobb. A megbízhatóságról annyit. hogy én kb. 10 gépbe tettem már és eddig és az ismerősöknél is még 10 gépben futnak csak az egyik nyafogott (random reboot) de feltettem rá az új framet és egyenlőre orvosolódott a probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Georg17
2012.12.03. 22:42
Sínre tették az OCZ-t. Elküldik majd az alkalmazottak 28%-át. B.Ú.É.K.!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ronan
2012.12.03. 23:52
Gyárthatnának memóriákat újból nem bánnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!