iPon Hírek

Újragondoltatná a "netbook" fogalmát az MS

Dátum | 2009. 06. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nem kevesebbet jelentett ki kereken az MS egy képviselője a Computex alkalmával, mint hogy jobban tennék a gyártók, ha a jövőben elkerülnék a "netbook" kifejezés használatát, mivel szerintük az mostanra már bőven túlhaladottá vált.

Ezt Steven Guggenheimer, az MS egy marketing-tisztje mondta, és hozzátette még azt is, hogy a Microsoft a maga részéről netbookok helyett inkább "olcsó, kis méretű notebook PC"-kről beszélne, mivel az eredeti megnevezés webközpontúságot sugall, de szerintük ez már jó ideje nem aktuális.

Elmondása szerint ugyanis egyre több már az olyan netbook, amelyek számos más célra is kiválóan használhatóak a netezés mellett, így már nem csak erre az egy feladatkörre összpontosulnak a képességeik. Amiben még akár lehet is némi igazság, de ettől az általuk ajánlott megnevezés még mindig túl hosszú és nehézkes, valamint nem fedi el azt a tényt sem, hogy leginkább csak ezzel is a drágább Win7-változatok felé kívánják terelni a gyártókat.

Azt elvégre már korábban is kereken megmondták, hogy Win7 Starter csak 10 hüvelykesnél, 1GB memóriánál, 250GB merevlemeznél nem nagyobb és egymagos, 2GHz-nél nem gyorsabb processzorral ellátott gépekre kerülhet, aminek következtében így számtalan netbookot (amelyek pedig csak itt vagy ott haladják meg egy kicsit a kritériumokat) máris rákényszerített a drágább Home Premiumra.

Persze az elképzeléseik eddig is folyamatosan alakultak, és változtattak meg már dolgokat menet közben, így nem kizárt, hogy a későbbiekben még e téren is meggondolják majd magukat, de az eléggé egyértelmű, hogy a Win7 Starter változata mindenképp egy kötelező púp a hátukon, amitől lehetőség szerint mindenkit igyekeznek eltanácsolni - akár így, akár úgy.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2009.06.07. 16:55
VISSZA A HIRHEZ

Pénz, pénz, pénz, ez lehet az MS mottója.... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. adam0205
2009.06.08. 13:08
Valahol igazuk van. A Starter annak van akinek nagyon minimal konfigja/laposa van. Aki használja neten másra is a gépét annak kevés a Starter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!