iPon Hírek

Újraírható Blu-ray és HD DVD lemezek a RiData palettáján

Dátum | 2007. 05. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A tajvani székhelyű RiData a héten bejelentette, hogy még idén tervezi az újraírható Blu-ray (BD-RW) és HD DVD-RW lemezek tömegtermelését.

"A kezdeti lemezárak egy kicsit magasak lesznek", állítja a Ritek, a RiData alapító cége. Ez azt jelenti, hogy lemezenként 10 dollár (1800 forint) lesz, ennek a felét a gyártási költség teszi ki. A Ritek szóvivője, Eric Ai állítása szerint az árak nemigazán fognak addig csökkeni, amíg a konkurens tajvani gyártók is elkezdik a hasonló lemezek nagy volumenű gyártását.

Az egyrétegű BD-RW kapacitása 25 GB lesz, a HD DVD-RW-é pedig 20 GB. Ez megegyezik az egyrétegű lemezek tárolókapacitásával.

Kétrétegű médiumok
A lemezgyártás éllovasainak legtöbbje tajvani, ezek közül legnagyobb kettő pedig a Ritek és a CMC Magnetics. Az alacsonyabb ár eléréséhez a vállalatoknak szükséges beszerezniük licenszeket a lemezekhez és utánna azt minnél nagyobb tömegben gyártani. Így lehet a legjobban csökkenteni az előállítási költségeket, és így a vásárlóknak is kevesebbet kell majd kifizetniük az adathordozókért.

A legelső egyszer írható HD DVD lemezeket a RiData gyártotta az amerikai piacra. A cégnek emellett még jelentős a szerves LED (OLED) gyártása is, amit főként mobiltelefonokban, mp3-lejátszókban és autókban használnak.

Az újraírható lemezek gyártása idén ősszel kezdődik el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.05.25. 15:43
vissza a hírhez

A tajvani székhelyű RiData a héten bejelentette, hogy még idén tervezi az újraírható Blu-ray (BD-RW) és HD DVD-RW lemezek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!