iPon Hírek

Újratervezett Galaxy Tab 10.1 érkezik

Dátum | 2011. 11. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung úgy tűnik, hogy feladja az Apple-lel való pereskedést a németországi tiltások ellen, és újratervezi a Galaxy Tab 10.1-et. Valószínűleg nem most kezdtek hozzá, de a terveket eddig nem ismertették, feltételezhetően a lépéselőny érdekében.

Galaxy Tab 10.1N néven érkezik majd, a megváltozott külsővel rendelkező Samsung zászlóshajó. Egy dél-koreai hírügynökség információi szerint az új külsővel rendelkező 10.1N már a következő napokban megjelenhet a német boltok polcain.


Az Apple az eredeti Tab 10.1 kialakításában azt kifogásolta, hogy a termék teljes előlapját egyetlen üveglap fedte le, pont ahogy azt az iPad esetében is láthatjuk. Ennek a kifogásával fordult több országban is a bíróságokhoz Apple, és kérvényezte a készülékek forgalmazásának azonnali betiltását. A német, és az ausztráliai piacon sikerrel is járt az almás gyártó. Ez ellen a Samsung több ponton is kifogásokkal próbált élni, de látva, hogy a pereskedés nagyon hosszú ideig elhúzódhat, most látszólag stratégiát váltottak. Az újratervezett táblagép esetében egy tetszetős design segítségével, már nem a teljes előlapot fedi üveg, mivel a készülék szélein lekerekített alumínium keret fut fel, elég szélesen ahhoz, hogy az említett kifogás semmissé váljon, valamint a keret ügyesen ki is lett használva, ugyanis itt kaptak helyet az új készülék hangszórói; ennek a változásnak a hangzásra igen jó hatása lehet. Továbbá az új készülék már gyárilag az Android 3.2-es rendszert futtatja majd, vagyis akár a szoftverben is lehetnek kisebb változások.

Érdekes lesz látni, hogy miként reagál a készülék hírére a másik fél, valamint a bíróság. Az biztos, hogy az eredetileg kifogásolt elemek már nem aktuálisak, kérdés, hogy ez elegendő lesz-e, valamint kitalálnak-e újabb szempontot, vagy beletörődnek a kvázi vereségbe, és végre minden piacon zöld utat kaphat a Samsung csúcskészüléke. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. POSEiDON
2011.11.20. 18:29
adja a sors, hogy a bíróság most már tényleg elnevesse magát az alma érvein.
törje csak le a drága szarvát a nagy marketingeseknek. ami jobb drágább, ami gyengébb meg legyen olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Marcell77
2011.11.20. 19:00
[Csak ennyit tudok hozzá fűzni]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Layosh
2011.11.20. 19:39
Hát a letisztult formavilágú jobban bejön. Tény hogy a hangnak sok jót fog tenni, hogy előre kerültek a hangszórók. De a világos keret elég sokat nagyít rajta optikailag. Az hogy 3.2 es fut rajta miért nem 4 es? Nem értem a Samsungot hogy totálisan letojja a frissességet... Nagyon lassan csurognak az updatek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. gab78
2011.11.20. 20:10
"Az Apple az eredeti Tab 10.1 kialakításában azt kifogásolta, hogy a termék teljes előlapját egyetlen üveglap fedte le."

És?! Az Apple meg állandóan egy almát rajzol a gépeire, pedig nem is gyümölcstermesztő vállalat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. benczeb90
2011.11.20. 21:18
10.1
utálom ezt a számot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. rastawicc
2011.11.20. 22:33
A másolómester nem változik... De legalább jó helyről lopják azt amit máshogy nem érhetnek el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ájPon
2011.11.21. 01:07
A sok Apple-hater nagyon odavan, de abba senki sem gondol bele, hogy a Samsungnak csak azután jutott eszébe táblagépet "tervezni", amikor már az ipad sikert aratott. És mit ad Isten, a design is teljesen ugyanaz, szóval gyakorlatilag az Apple bevált receptjét másolták le és rápakoltak egy Androidot. AZ első még elment, de az újabbikkal már túl messzire mentek a másolással. Már csak egy körte hiányzik a hátuljáról.


@Marcell
Én meg ennyit:
http://modmyi.com/content/5572-samsung-lawyers-unable-identify-galaxy-tab-when-asked-judge-during-court-hearing.html
(aki nem tud angolul: a cikk lényege, hogy a bíróságon a samsung ügyvédei sem tudták megmondani, hogy melyik az iPad és melyik a Galaxy Tab, mikor a bírónő megkérdezte. Ennyit erről.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mythbuster
2011.11.21. 01:34
ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hympyke
2011.11.21. 08:33
ájPon grat, kb ugyanígy nem tudná megmondani egy ügyvéd se hogy melyik a Samsung és melyik az LG tv.
Ettől fügetlenül még mindig nem jöttem rá hogy mire jó a tablet. Ajándékba elfogadnám de magamnak biztos nem vennék egyet sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DemonDani
2011.11.21. 09:34
@hympyke

nem tudod mire jó de elfogadnád? enyhe kontraszt a fogalmazás és a lényeg között
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sniperjoce...
2011.11.21. 09:45
tudjátok mit én ezt az egész hisztit lesz@rom a két vállalat között
majd ha nyerek is vele akkor állást foglalok amúgy meg lesz@rom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wargapityu
2011.11.21. 09:59
Erre van pénz ilyen szarságokkal foglalkozni, kimegyek összedobok az udvaron valami 4 kerekű szart fűnyírómotorral és megyek a mercedeshez pereskedni mert az ő járművén is 4 kerék van és hát mégis hogy gondolták már ezt... "azt kifogásolta, hogy a termék teljes előlapját egyetlen üveglap fedte le, pont ahogy azt az iPad esetében" miért hány darabból fedje le az elejét 8 ból? Mikor az egész ketyere csak 1 érintőképernyőből áll.. GRAT
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sanyix
2011.11.21. 15:44
@DemonDani: Miért? És ha azért fogadná el hogy eladja? Én is csak ezért fogadnék el egy apple cuccot a sok retardáltnak jó pénzért lehetne eladni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm ájPon
2011.11.21. 16:02
Jól felkészült ügyvédek lehettek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. polarx
2011.11.21. 17:05
ájPon: ja azt elfelejtetted VÉLETLEN oda írni kiegészítve vele a nagy okosságod hogy az apple egy photoshoppal előállított képet mutatott be félre vezetés gyanánt.. akkor miről beszélünk? Ha én autót gyártanék akármilyen néven minden más gyártó beperelne mert 4 kereke van és gurul? Hagyjuk már ezt a mellébeszélést meg okoskodást hogy a samsung így meg úgy.. Ennyi erővel arról is beszélhetnénk hogy az ipad-be a samsung által legyártott alkatrészek vannak úgy nagyjából 70%-ba.. (vagy még lehet több is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ájPon
2011.11.21. 20:19
Hagyjuk már ezt az autós példálózás, semmi köze ehhez.
Igen, manipulálták a bizonyítékokat, viszont utána ugyanúgy bűnösnek találták a Samsungot több országban. Igen, megvannak a piszkos módszerei az Applenek, nem vagyok fanboy, de a Samsung se kutya.
Ez nem mellébeszélés meg okoskodás, nézd meg a kettőt, a Samsung nem kockáztat csak másol.

Annak meg mi a fene köze van az egészhez, hogy az Apple a Samsunggal szállíttatja törvényes úton az alkatrészeket???

Ha az Apple szürke színű keretet csinált volna az iPad-nek vagy a tetejére valami fogókát, akkor biztos lehetnél abban, hogy a Samsung egy évvel később kidobja a saját szürke-fogókás tabletjét. Innováció, hurrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2011.11.22. 08:52
DemonDani
Max neked. Pénzt nem adnék egy dologért hogy próbálgassam saját káromon.
Akkor találnám "hasznosnak" ha max 50kba kerülne. Kicsit a netbookokra emlékeztet az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2011.11.22. 11:48
ájPon az a lényeg hogy az apple sose másolt SZERINTED.. tudod sztív dzsábzzzzz első millióját éppen az mstől lopta csak akkor még senkinek nem jutott eszébe perelni és más cégeket feltartani hanem mentek előre hogy fejlődés is legyen.. másolás ide vagy oda még mindig többe nézem bármelyik másik (akár másol akár nem) céget amelyik nem apple.. amúgy az amcsi hülye gyerekek a kis fogókás szart is megvennék mert húú apple ez kurva jó ha meg a samsung dobná ki először lehurrogná mindenki hogy minek ez full szar meg gagyi.. ennyit erről meg az innovációdról..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!