iPon Hírek

Újratölthető, csiptetős USB-lámpa

Dátum | 2007. 11. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A készülék neve eredetileg "fáklyát" jelent (USB Rechargeable Clip Torch) - talán a hangulat miatt, vagy talán hogy fényesebbnek tűnjön, de ha az ember például könyvekhez használja, akkor legalábbis furcsán veszi ki magát a név.


Az viszont tény, hogy maga az ötlet nagyon jó. A kis LED nagyon is fényes, alig fogyaszt valamint, és könnyen csatlakoztatható. A hozzá járó két csiptetővel oda helyezhetjük el, ahova csak akarjuk, a 180 fokos forgathatóságnak köszönhetően pedig bárhova irányíthatjuk.

A baj csak az, hogy bár azt lehet tudni, hogy a feltöltése három órát vesz igénybe, azt már nem, hogy egy-egy töltéssel meddig is képes világítani.

$14-ért (kb. 2.464 Ft) mindenesetre túlzottan drágának se mondható, főleg, ha az embernek gyakran van szüksége ilyesmire. A végső filozófiai kérdés pedig már csak az, hogy vajon mikor fogják az USB csatlakozók végleg felváltani a hagyományos konnektorokat...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.28. 15:39
vissza a hírhez

A készülék neve eredetileg "fáklyát" jelent (USB Rechargeable Clip Torch) - talán a hangulat miatt, vagy talán hogy fényesebbnek tűnjön, de ha az ember például könyvekhez használja, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!