iPon Hírek

Újszerű biometrikus szkenner a Fujitsu-tól

Dátum | 2008. 04. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

A hagyományos, ujjlenyomat- és bőrmintázat-alapú biometrikus szkennereket meglehetős bizonytalanság lengi körül, különböző történeteket lehet hallani az átverhetőségükről.

Most azonban a Fujitsu azt állítja, hogy mindezeket a problémákat egészen egyszerűen megkerülte az újonnan megalkotott, PalmSecure névre hallgató rendszerével, ami így teljes mértékben megbízható, és nyugodt lélekkel alkalmazható bármilyen biztonsági intézkedés részeként - ráadásul teljesen feltűnésmentesen.

Az újításuk pedig abban áll, hogy a már említett, bevett gyakorlattal ellentétben az ő rendszerük nem ujjlenyomatokkal és bőrmintázatokkal foglalkozik, hanem ehelyett a tenyér érhálózatát szkenneli és azt azonosoítja. Erre pedig, ezek szerint, jóval nagyobb biztonsággal képes, mint a hagyományos azonosítók a bőrmintázatok kezelésére.

Ami pedig a feltűnésmentességet illeti, az annak köszönhető, hogy a rendszer minden további nélkül integrálható például egy egérbe is (ahogy azt maga a Fujitsu is tette eleve), így a felhasználónak még csak nem is kell egy külön érzékelőt megérintenie, elég csak a rég megszokott mozdulattal megfogni az egeret, és a rendszer máris tudja, kivel áll szemben.

A Fujitsu főként közepes méretű cégeknek és üzleteknek ajánlja a PalmSecure használatát - bár azt még nem árulták el, hogy mennyibe is kerül majd ez a biztonság.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 06:11
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!