iPon Hírek

Ukrán nacionalisták tüntetnek az Eurovision ellen

Dátum | 2007. 04. 03.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Feldühödött ukrán nacionalisták tartottak tiltakozó tüntetést amiért egy transzvesztita fellépőt válogattak be a Eurovision versenybe, hogy az képviselje Ukrajnát. A tüntetések annak a kampánynak a részét képezik, amellyel nyomást szeretnének gyakorolni a volt szovjet tagköztársaságra, hogy vonja vissza a versenyben való részvételét.

Verka Serdyuchka, aki többek közt gúnyt űz a középkorú nőkből, Ukrajna kultikus sztárja, és rengeteg rajongója van országszerte. A közönségszavazatok elsöprő többségével választották be, néhányan ugyanakkor provokatívnak, vulgárisnak találják személyét.


Rengeteg ellenzője akad Ukrajnában. Őket igencsak feldühítette most, hogy Verkát beválogatták a versenybe, és hogy ő képviselheti majd hazájukat külföldön. Éppen ezért ukrán nacionalisták tömegei tartottak tiltakozó gyűléseket vasárnap Ukrajna különböző pontjain.

Színházi darabokkal szórakoztatták egymást az utcán, illetve megfogalmaztak egy petíciót is, és arra gyűjtöttek aláírásokat. Azt állítják, hogy Serdyuchka egy ukrán falusi paraszt groteszk sztereotípiája. A tüntetők azt szeretnék, ha hazájuk mégsem indulna a Eurovision-ön.

Azt mondják, hogy a fellépése sokat rontana Ukrajna nemzetközi megítélésén, ugyanakkor nem valószínű, hogy elérik céljukat, hiszen sokan komolyan úgy vélik, hogy a Serdyuchka-nak komoly esélye van a győzelemre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.03. 17:44
Feldühödött ukrán nacionalisták tartottak tiltakozó tüntetést amiért egy transzvesztita fellépőt válogattak be a Eurovision versenybe, hogy az képviselje Ukrajnát. A tüntetések annak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!