iPon Hírek

Ultra vékony VIA notebook: jön az eNote Turnkey

Dátum | 2009. 09. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Atom processzorral szerelt netbookok és nettopok piaca egyre jobban bővül: az olcsó újdonságokat előszeretettel vásárolják világszerte. Ebben a kiélezett harcban próbál magának helyet találni a piacon a VIA legfrissebb terméke, ami tulajdonképpen nem más, mint egy VIA Nanos processzorral szerelt ultra vékony noteszgép.

eNote TurnkeyAz eNote Turnkey névre keresztelt újdonság 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása 1366 x 768 pixeles. A termék belsejében egy 1,3 GHz-es órajelen ketyegő VIA Nano processzor foglal helyet. A rendszermemória mérete maximum 2 GB lehet, az új notebook a VIA VX800-as lapkakészletére alapoz. A lapkakészlet integrált videó vezérlővel is el van látva, ami egy Chrome 9-es egység. A noteszgépben beépített WiFi és Bluetooth adapter van jelen, de opcióként akár A-GPS, WiMAX, HSDPA és EV-DO/W-CDMA támogatással is felvértezhető a rendszer.

A rendkívül jól felszerelt notebookban ezen kívül négy az egyben kártyaolvasó és 2 megapixeles beépített webkamera is található. A rendszer energiaellátásáról egy négycellás lítium-ion akkumulátor gondoskodik, ezzel akár négy órán keresztül is elmegy a készülék. Az eNote Turnkey a jelenlegi tervek szerint mobil internetes előfizetésekkel kerülhet majd forgalomba, azaz a kis készülékkel csak és kizárólag a nagy mobilszolgáltatók kínálatában találkozhatunk a nem is oly távoli jövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. axe
2009.09.13. 18:44
VISSZA A HIRHEZ

derondaszegény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hpeter105
2009.09.13. 19:28
szerintemnekiknemazvoltalényeg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.09.13. 20:00
Sajnos a bal Ctrl helyére tették az Fn billentyűt.

Szépség elengedhetetlen feltételének tartom, hogy harmónia legyen a kinézet és a szándékolt funkcionalitás között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Adamis
2009.09.14. 14:58
Egynéhány FuSi lapin is ez az elosztás. Nekem is beüt néha, és ha felnézek, látom, hogy nem is jó, amit gépelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!