iPon Hírek

Ultrabookok üvegszál alapú házzal: egy lépéssel közelebb

Dátum | 2012. 03. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Korábban már olvashattunk olyan pletykákat, amelyek azt állították, hogy idén üvegszálból készült házzal ellátott ultrabookok kerülhetnek forgalomba. Az üvegszál alkalmazásával költséghatékony noteszgép házakat lehet készíteni, amelyek olcsóbbak, mint alumíniumból készült társaik és strapabíróbbak, mint a szénszálas megoldások, amelyek viszonylag törékenyek.

Most úgy néz ki, hogy az Acer üvegszálas házzal érkező ultrabookjának sorozatgyártása már meg is indult, így az újdonság áprilisban vagy májusban az üzletek polcaira kerülhet, amennyiben minden a terveknek megfelelően halad. A különleges ultrabookkal kapcsolatban hivatalos információk még nem állnak rendelkezésre, az értesülések ezúttal a DigiTimes tajvani ipari forrásaitól származnak. Ezzel az öt hónappal ezelőtti pletykák valamelyest megerősítést nyerhetnek.

A források szerint az Acer nagyban gondolkodik az új ultrabookkal kapcsolatban: a vállalat a Pegatronnal együttműködve havi 100 000 egység legyártására és leszállítására készül. Érdekesség, hogy a források arról is említést tettek, hogy a jövőben az ultrabookok piacán a 14 hüvelykes és 15 hüvelykes kijelző képátlók lesznek az elfogadottabbak, azaz a kereskedelem fő áramát ezek próbálják majd uralni. Ez azt jelentheti, hogy a 13 hüvelykes és 11,6 hüvelykes modellek a háttérbe szorulhatnak, pedig ezek az igazán kompakt megoldások, amelyek az ultrabook kategóriát megalapozták.

Korábban arról is olvashattunk, hogy az ASUS szintén készít majd  üvegszál alapú házzal ellátott ultrabookokat, ám ezúttal a források nem szolgáltak a gyártó terveivel kapcsolatban semmi újdonsággal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2012.03.30. 12:52
Egy valamit nem értek: ha az üvegszál olcsóbb, és még jobb is (strapabíróbb), akkor miért olyan ritkaság, meg nagy szám, hogy ezt használják?
Miért nem ez az alap, az elterjedtebb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2012.03.31. 09:28
HUFEUR - mert a hagyományos műanyaggyártáshoz kőolajra is szükség van. Amit lehet kőolajjal is gyártani, annál mindegy, hogy mennyire környezetszennyező, egészséges, minőségi, azt kőolajjal fogják gyártani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!