iPon Hírek

Ultravékony laptopok mellett agitál az Acer

Dátum | 2009. 12. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A hosszú életű akkukkal felvértezett, ultravékony laptopoké a jövő, állítja J. T. Wang, az Acer elnöke - és ezért módfelett kellemetlennek találja azt, hogy mások ezt nem látják be, és még az Intelt is félrevezetik ez ügyben.

Meglátása szerint ugyanis a vékony gépek iránt valójában igen nagy a fogyasztói kereslet, csak ez azért nem tud megjelenni az eladásoknál, mert a versenyképesség érdekében sokan, például a HP és a Dell is 399$ körülre csökkentették a mainstream laptopjaik árát, és mert ezeket jobban is preferálják a vékony gépeknél, így azokból csak nagyon keveset is kínálnak egyáltalán.

Wang pedig komolyan tart attól, hogy ez megtévesztheti az Intelt, és azt sejtetheti, hogy a vékony gépek csak keveseket érdekelnek. Ezt a balsejtelmet látja igazolódni abban is, hogy az Intel jövő évi terveiben is leginkább a mainstream laptop-platformok játszanak központi szerepet, így igyekszik meggyőzni őket is arról, hogy érdemes lenne fókuszt váltaniuk.

Példaként a tajvani IT Month 2009 kereskedelmi vásár adatait hozta fel, ahol is az eladott gépek nem kevesebb, mint 50%-a volt a rendkívül karcsú példányok közül való - ami, mutat rá, egyértelműen jelzi, hogy kereslet bizony van az ilyen gépekre, és nem is kicsi. Ennek megfelelően ők maguk már jövő március-áprilistól komoly hangsúlyt is fognak fektetni ezekre. Reményeik szerint idővel akár a teljes laptop-ipar 30%-át is ilyen gépek tehetik ki (amennyiben nem lesz túl nagy a mainstream laptopokhoz képesti árkülönbség).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nagy1
2009.12.10. 20:32
Egyetértek vele. 2 hónapja vettem egy Acer Timeline (Aspire 3810T) gépet, és nagyon elégedett vagyok. 1 coll vastag, 1.5 kg, az akkuja pedig 7-8 órát bír (attól függ, mit csinálok rajta, de filmezéssel, olvasással 7 órát simán kitart). Egészen más élmény egy ilyen gépet használni, mint egy "szokványos" modellt. Könnyű hurcolni, és nem kell aggódni, hogy lemerül, többórás utazás során sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!