iPon Hírek

Ultravékony-netbook processzorok: az Intel kivár

Dátum | 2010. 04. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Digitimes értesülése szerint az Intel korábbi terveivel ellentétben némileg elhalasztotta ultravékony netbookokba szánt processzorainak bemutatóját, így az egységek legkorábban is csak valamikor az idei év harmadik negyedévében jelenhetnek meg.

Hogy erre miért volt szükség? Az egyik legnagyobb megrendelő, az Acer, egyelőre parkoló pályára helyezte ultravékony noteszgépeinek termelését és inkább a Calpella platformra épülő TimelineX sorozatú noteszgépek fejlesztésére és piacra dobására helyezte át a hangsúlyt. Az, hogy az Intel a harmadik negyedév folyamán pontosan mikor kezdi meg ultravékony noteszgépekbe szánt processzorainak forgalmazását, az csak és kizárólag a piaci igények alakulásától függ, semmi mástól.


Az elmúlt évben az ultravékony noteszgépek szállítási mutatói a gyártók teljes, globális szállítási mutatóinak 10-15%-át alkották, ami messze a korábban tervezett 20-30% közötti eredmény alatt van, így a vállalatok most próbálnak megszabadulni a felhalmozott raktárkészletekről, ami az alacsony kereslet miatt sajnos eltarthat egy ideig.

A második negyedév folyamán, ahogy az egyes gyártók raktárkészletei végre elkezdenek apadni, az elemzők szerint az átlagos ultravékony noteszgép eladási árak 32 és 95 dollár közötti mértékben fognak csökkenni, amellyel ismét csak a vásárlók járhatnak jól, főleg, ha a kiskereskedelmi árakban is érezhető lesz a változás, ami erősen kérdéses.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!