iPon Hírek

Uncharted 2: kaland a jégbarlangban

Dátum | 2009. 08. 22.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Aki volt olyan szerencsés, hogy kipróbálhatta az Uncharted című akció-kalandjátékot, az minden bizonnyal tűkön ülve várja már a második rész megjelenését a PS3 platformra. Sikerült néhány érdekes információt megtudnunk a folytatásról, köszönhetően a Eurogamer csapatának, akik a Gamescomon kipróbálhatták a program demóját, és kifaggathatták Arne Meyert, a kiadó community managerét.

A bemutató verzióban az a jégbarlang szerepelt, melyet a korábban kiadott videókban is láthattatok már, és bár sokan Tomb Raider koppintásnak tartják ezt a helyszínt, nem kevés pénzt tennénk rá, hogy a megjelenítést és kidolgozottságot tekintve a Naughty Dog csapatának munkája alaposan ráver majd Lara Croft kalandjának helyszínére. A demóban tehát az Uncharted főhőse, Nathan és egy serpa, Tenzin érkezik meg a barlangba, ahol együtt kell különféle platformelemekkel bővített logikai feladványokat megoldaniuk. Tenzin persze csak afféle statiszta lesz, a fő feladatokat mindig nekünk kell megoldani. Ami elsőnek feltűnik az embernek, az emberünk mozgásának animációja, mely a látottak alapján könnyedén megugorja az első rész által felállított lécet. Nincsenek csúszó, hirtelen megálló vagy elinduló animációk, Nathan mozdulatai rendkívül realisztikusak lettek, melyek valósághűen kapcsolódnak egymásba. Ráadásul mivel a mozgások rögzítése és a szereplők által adott hangok felvétele egy időben történik, még természetesebbnek tűnik a karakterek viselkedése.

Innen úgy tűnik, hogy a játék grafikájával minden a legnagyobb rendben
A szép animációk azonban eltörpülnek a jégbarlang kidolgozottsága mellett, mely egyszerűen gyönyörű lett. Jól megvilágított, részletesen megalkotott helyszínről van szó, ahol számtalan akrobatikus mozdulatot és puzzle-t hajthatunk majd végre, hála a rengeteg párkánynak, kapaszkodónak, kötélnek és kapcsolónak. Amit sajnos nem lehetett kipróbálni a demóban, az a játék akciódúsabb része, amikor Nathan pisztolyt forgatva esik neki a rosszfiúknak. A fejlesztők szerint sokan kritizálták az első részt, hogy a platform és akcióelemek túlságosan el voltak különítve egymástól a játékban, így egy idő után monotonná válhatott a program. Bár részemről egyáltalán nem éreztem ezt a monotonitást, az ígéretek szerint az Uncharted 2-ben már orvosolták ezt a problémát, és sokkal folyékonyabban fognak átváltani egymásba az említett játékelemek.  
 


Uncharted 2: Among Thieves - Gamescom '09 trailer


Az információk és a játékból származó videók nem hagynak kétséget afelől, hogy a Naughty Dog egy kiváló akció-kalandjátékot fog összehozni nekünk, ráadásul a játék az első résszel szemben ezúttal többjátékos módot és kooperatív küldetéseket is tartalmazni fog. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Alvin_ti42...
2009.08.22. 11:07
VISSZA A HIRHEZ

Ó dehogy volt az monoton :-) Interaktív film
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zoe01
2009.08.22. 12:34
Én sem éreztem monotonnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Eskimo
2009.08.22. 15:28
Ilyenkor sajnálom,hogy nekem nincs PS3.
Szívesen játszanék vele.
Az első részről nézegettem még anno videókat.
Csak nem engedhetem meg sajna ezt a fajta szórakozást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!