iPon Hírek

Univerzális akkukat tervez az Apple?

Dátum | 2009. 02. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott szabadalom tanúsága szerint az Apple olyan univerzális akkumulátorok kifejlesztésének lehetőségét fontolgatja, amelyeket többféleképpen, az általuk működtetett eszközökből eltávolítva is fel lehetne tölteni. Főleg ez az utóbbi kitétel az Apple esetében valóban nagy újdonságnak számítana, lévén mindeddig meglehetősen rezisztensek voltak ama elképzelés irányában, hogy a felhasználó csak úgy kivehesse az akkut a készülékeikből.

A szabadalom leírása szerint az akkuk magja is cserélhető lenne, valamint több különböző forrásból is fel lehetne tölteni őket - így pedig nyilván nem lenne szükség semmiféle egyedi töltőre vagy adapterre sem. Így tehát az akkukat akár számítógépről vagy más eszközről is fel lehet tölteni - teljesen függetlenül attól, hogy a szóban forgó akkut amúgy konkrétan milyen készülékben is használjuk. A töltést követően pl. akár az addig töltő eszközt is üzemeltethetjük róla.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek még az akkuk vezeték nélküli ellenőrizhetőségére és szinkronizálhatóságára is, mivel az általuk üzemeltetett készülékek megosztanák egymással az energiaszintjeikkel kapcsolatos információt, így az ember mindig tudhatja, hogy épp melyik készülékében készül lemerülni az akku, és hogy melyik másikra cserélheti ki(, ha akarja). Ezzel együtt lehetőség nyílik természetesen az akkuk tervszerű töltésére vagy épp leszívására, aszerint, hogy épp az akku élettartamát tartjuk-e fontosabbnak, vagy mielőbbi töltést, valamint az üzemképességük folyamatos figyelemmel kísérésére is.

Ezeket az újszerű akkukat legalább négy különböző méretkategóriában tervezik majd kiadni, így nem zárható ki, hogy mobiloktól laptopokig mindenhova juthat belőlük - már persze ha ténylegesen neki is látnák majd a gyártásuknak, lévén egy szabadalomból ez még nem vehető biztosra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Magrathea
2009.02.06. 14:27
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!