iPon Hírek

Univerzális böngésző a Newmium-tól

Dátum | 2009. 07. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Újabb böngészővel, név szerint az iXBrowser-rel készül bővíteni a rendelkezésre álló palettát a Newmium, amely amellett, hogy mindenütt egységes képet mutat, mindenféle szabványt is támogat.

Teljesen platformfüggetlenül támogatja például a World Wide Web Consortium által lefektetett HTML 4-es szabvány valamennyi változatát, lehetőséget nyújtva így egyben a webfejlesztőknek is a konzisztensebb alkotásra. Mac OS X, Linux, Windows, WinCE és FreeBSD alól egyaránt - és ugyanúgy - működik (32 és 64 bites verzióval is), mindenütt ugyanazzal a kezelőfelülettel jelentkezik, és az egyes weboldalakat is ugyanúgy jeleníti meg.

Támogat továbbá egy sor protokollt is a HTTP 1.x-től és az FTP-től a Teinet-en és a WAIS-on át egészen a POPx-ig és az SMTP-ig, valamint megjeleníti az XML, a Document Object Model és a Cascading Style Sheets legújabb változatait is. Láthatólag tehát valóban egy igazi mindenevő készül itt.

A kérdés így már csak az, hogy kipróbálni mikor és mennyiért lehet majd, mivel árat egyáltalán nem közöltek, megjelenésről pedig csak annyit, hogy az majd valamikor 2010 második negyedében várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. adam0205
2009.07.10. 13:05
VISSZA A HIRHEZ

Árat? Ha nem lesz ingyenes akkor nem sok embert fog érdekelni, főleg, hogya legtöbb böngésző ingyenes. Szóval marad a Firefox. :-P
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.07.10. 13:14
MicroSoft éppen ezt a tisztességes hozzáállást lehetetleníti el: "Teljesen platformfüggetlenül támogatja például a World Wide Web Consortium által lefektetett HTML 4-es szabvány valamennyi változatát, lehetőséget nyújtva így egyben a webfejlesztőknek is a konzisztensebb alkotásra."

Ugyanis a MicroSoft eszközeivel létrehozott, vagy azok szabványtalanságára optimalizált honlapok böngészéshez el kell térni a nemzetközi szabványoktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.07.10. 20:39
Ez a szabvány valamennyi változata érdekes. Hogy lehet az mind szabványos? M$ "támogatásával"?

Vicces, hogy bejelentik, hogy majd jövő ilyenkorra talán lesz valami, de addig hány új HTML szabvány lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!