iPon Hírek

Univerzális tábla-alapterv a Freescale-től

Dátum | 2010. 01. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Ambíciózus tábla-referenciatervvel állt elő a Freescale, melynek talán legfőbb érdekessége, hogy mindössze 199$-os árat kapcsolnak hozzá. Ami persze elméletben nagyon jól hangzik, gyakorlatban viszont biztos fog ez még feljebb menni, és nem is kevéssel.

Elvégre ez csak egy kiindulópont, alapelgondolás, amit a Freescale az érdeklődő gyártók rendelkezésére bocsát - akik pedig kétségkívül alakítanak majd még rajta, személyre szabják, hozzáadják a maguk egyéni módosításait, extráit, ami pedig máris garantálja a magasabb árat. Ha például lecserélnék az alapból rezisztív (7 hüvelykes) érintőképernyőt kapacitívra, az már 250$ körüli összeget eredményezne.

A kép illusztráció.
Ami azonban a Freescale-t illeti, ők alapból a következő felszereltségben gondolkodnak: ARM processzor, 512MB RAM, 4-től 64GB-ig terjedő belső tárhely, eltávolítható microSD-rekesz, opcionális 3G modem, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, USB, audio portok, SIM-kártya, hangszóró, mikrofon, 3MP-es webkamera, 1900 mAh-ás akku, gyorsulásmérő és fényérzékelő.

Mindez ugyan nagyon szépen hangzik, de szintén kiköveteli a kérdést, hogy mégis hogy gondolták mindezt belepaszírozni 199$-ba. Módfelett valószínűnek látszik tehát, hogy ha tartani akarják az árat, akkor erről-arról le kell majd mondani - ellenkező esetben pedig a (jelentős) drágulást lehet tényként kezelni. De meglátjuk - a jelenlegi tervek szerint úgy fél év múlva -, mi lesz belőle.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. tszaboo
2010.01.06. 20:41
Ennek bele kell férnie 200$-ba. Nem olyan drágák a fent felsorolt dolgok. Pl egy mikrofon 40 Ft, és egy SOC ARM-en ott a bemenet hozzá. Én várom hogy elkészüljön, ennél pofássabb, esetleg 9-10"-os méretben, oleddel, stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!