iPon Hírek

Ünneplőbe öltözött a Cooler Master COSMOS II-es PC háza

Dátum | 2017. 05. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master egy különleges számítógépházzal bővítette ikonikus COSMOS termékcsaládját, a friss jövevény pedig nem más, mint a COSMOS II speciális, évfordulós kiadása, a COSMOS II 25th Anniversary Edition. Váz terén természetesen a COSMOS II adja az alapot, így a bővítőhelyek kialakításában és számában nincs látványosabb különbség, viszont néhány fontos extrára azért felfigyelhetünk, ha egy picit tüzetesebben átnézzük a lenti képeket.
A COSMOS II 25th Anniversary Edition az 1999-ben piacra dobott ATC-100-as modellnek is emléket állít, ami akkoriban az első teljes egészében alumíniumból készített számítógépház volt. Ezt az örökséget a COSMOS II új kiadása is tovább viszi, hiszen új, alumíniumból készített alaplaptálcát és tápegység feletti bővítőlapot kapott, a tetején elhelyezett alumínium fogantyúk pedig ugyancsak megújultak.
Az alumínium az előlapon és a tetőlapon is képviselteti magát egy-egy igényesen megtervezett és legyártott lap formájában. Az előlapi panel a gyors meghajtó-cserére lehetőséget adó bővítőhelyeket takarja, míg a tetőlapi panel alatt egy Advanced Control Panel nevű részleg lapul. Ez a részleg a LED alapú világítás ki- és bekapcsolására, valamint a ventilátor-fordulatszám szabályozására ad lehetőséget.
Látványos extra, hogy a fém oldallapokat igényes edzett üveg oldallappokra cserélték, amelyek zsanérokon foglalnak helyet, így kezelésük nagyon egyszerű. Ezt az extrát egyébként az eredeti COSMOS II házakhoz is meg lehet majd vásárolni könnyedén felszerelhető kiegészítő formájában, áráról azonban még nem érkezett információ. További újítás, hogy a COSMOS II 25th Anniversary Edition kék hangulatvilágítást kapott, ami az előlap mögött elhelyezett ventilátornak, illetve egy LED szalagnak köszönhető.
Bővítőhelyek terén elég jól áll torony formátumú számítógépház, ugyanis három darab 5,25 hüvelykes előlapi, illetve 11 darab 3,5 hüvelykes belső bővítőhellyel fogadja az adattárolókat, extraként pedig két darab 3,5 hüvelykes X-dock is van a fedélzetén, amely két darab 3,5 hüvelykes adattárolót fogad, méghozzá kulcsos fiókokkal.
A 11 darab 3,5 hüvelykes bővítőhely akár 11 darab 2,5 hüvelykes bővítőhellyé is alakítható, ha szükséges – illetve a különböző formátumú meghajtók szabadon „keverhetőek” is egymással. A microATX, ATX, E-ATX, XL-ATX, SSI CEB és SSI EEB formátumú alaplapokat fogadó alaplaptálcán természetesen van szerelőablak, valamint a kábelmenedzsmentet segítő gumírozott kivágások sem hiányoznak róla. PCI bővítőhelyekből 10+1 áll rendelkezésre, a processzorhűtő pedig maximum 190 milliméter magas lehet.
A szellőzésről gyárilag egy 200 milliméteres előlapi, egy 120 milliméteres tetőlapi, illetve egy 140 milliméteres hátlapi ventilátor gondoskodik, de a merevlemezek bővítőhelyéhez további három darab 120 milliméteres ventilátor is elfér. A tetőlapra 280 vagy 240 milliméteres hőleadó radiátort szerelhetünk, a tápegység pedig a ház hátulján, alul kaphat helyet. Előlapi portok terén két USB 3.0-s és 4 USB 2.0-s csatlakozó, plusz egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet áll rendelkezésre.
A Cooler Master újdonsága június végén kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 349 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Szegecs69
2017.05.23. 20:51
Még mindig gyönyörű de sajnos nagyon drága :T
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thestock
2017.05.24. 10:59
Az oldallapjai levehetőek, vagy fixen tartják a zsanérok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim thest...
2017.05.24. 12:27
Levehető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real
2017.05.24. 14:54
Jaja, levehető-cserélhető.

"So what if you already have a Cosmos II and like that tempered glass? Well good news! The panel mounting system is the same hence you can purchase and replace the side panels in Q3 of 2017."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim B_Rea...
2017.05.24. 15:44
Ez annak tudható be, hogy legyártották tök ugyanazt a házat más anyagból, meg USB 2.0 helyett 3.0 az előlapi csatlakozó, és ennyi, kifújt.

Ennél többet vártam, egy ennyire kivénhedt ház újan nem kellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock Asagr...
2017.05.24. 16:18
Tetszik, elegáns, de az ára miatt nem nekem való
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2017.05.25. 09:44
Uhh, rendkívül impozáns *o*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!