iPon Hírek

Unreal Engine 4 alapú demók Mozilla webböngészőben

Dátum | 2014. 03. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla egy meglehetősen érdekes videót tett elérhetővé, amelyen az látható, hogyan fut webböngészőben az Epic Unreal Enine 4-es motorja, méghozzá mindenféle bővítmény vagy kiegészítő használata nélkül. Utóbbi igen lényeges tény, hiszen ezáltal több különböző platformon is azonos, gördülékeny felhasználói élményhez lehet jutni – beleértve a mobileszközöket is.
)
A fenti videón látható demókról a Mozilla szakemberei azt állítják, hogy azok közel natív sebesség mellett futnak a böngészőben. Hogy ez számszerűsítve pontosan mit jelent? A dolgok jelenlegi állása szerint a teljes sebesség 67%-át, ami nem hangzik rosszul, hiszen tavaly még csak a natív sebesség 40%-át sikerült elérniük a fejlesztőknek (natív alatt itt azt értjük, hogy nincsenek plusz szintek a játék és a rendszer között, mint a böngésző). A natív sebesség tényleges eléréséig még sok a teendő, de az ígéretek szerint hamarosan újabb teljesítménynövekedésre lehet számítani. Az említett sebesség a bővítmény nélküli futtathatóságot figyelembe véve abszolút nem hangzik rosszul. Ez persze nem az első eset, hogy az Epic webre portolja az Unreal Engine-t: korábban az Unreal Engine 3 webes portja is elkészült, amelynek képességeit remekül szemlélteti az ingyenes Monster Madness Online alpha. Az említett cím – szubjektív megítélés alapján – minden egyéb webes játéknál jobban néz ki – és ez a cím még csak az Unreal Engine 3 képességeit használja ki. Az új, Unreal Engine 4-es motor segítségével a fejlesztők még magasabbra helyezhetik majd a lécet. Érdekesség, hogy pont ugyanerre a motorra, azaz Unreal Engine 4-re támaszkodik a Daylight is, amelynek teljes verziós kiadása az Nvidia friss, tavaszi akciójának köszönhetően egyes GeForce sorozatú asztali videokártyák mellé letöltésre jogosító kupon formájában jár. Az akcióval kapcsolatban további részletek itt olvashatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DJxsanyi3x...
2014.03.14. 11:47
Epic Unreal Enine 4-es motorja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. smilod0n
2014.03.14. 16:31
hát a vízesés elég csúnyácska... kb a 10éves source engine szintjét hozza...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pmoc
2014.03.14. 22:47
Bírom ezeket a parasztvakító híreket. Az hogy egy böngésző egy négyzet alakú területen tud rendering contextet adni az unreal engine-nek (ami aztán ugye használja a grafikus kártya drivereket) és kezeli az inputot, önmagában nem hír. Mi a fenének kellene egy böngészőnek mindent tudnia? :-D Már így is túl sokat várunk el tőlük de amit kéne azt meg nem tudja (korrekt, megbízható és egyszerű szövegfolyatás és pozícionálás). Hibás szabványokra épül és mindenféle felesleges dolgot raktak már így is bele. Aki meg játszani akar nem árt ha telepít egy rendes játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pandamoniu... pmoc
2014.03.17. 17:12
Elég rendesen el vagy tájolva, világosan le van írva a cikkben, hogy mindenféle kiegészítő vagy bővítmény nélkül érték ezt el. Színtiszta HTML5 az egész, egy canvas (ami amúgy is hardware -esen gyorsított minden modern böngészőben) WebGL-el.
Nem értem mit hittél, hogy majd DOM elementekkel fogják neked összerakni az egészet, vagy mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2014.03.18. 10:01
Alig várom már hogy asszony rákapjon egy ilyen böngészős játékra és nekem meg ugráljon wot-ban a pingem 50 és 800ms közt!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!