iPon Hírek

Unreal Engine 4-re váltott az EVE: Valkyrie

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az EVE: Valkyrie egy szimpla kísérletként kezdte meg életét: néhány CCP-fejlesztő rakta össze a prototípust a szabadidejében. Miután az anyag hatalmas sikert aratott a rajongók körében, a fejlesztés gőzerővel beindult, annyira, hogy az eredetileg használt Unity motort lecserélték a legújabb Unreal Engine 4-re. Ezzel párhuzamosan gyakorlatilag a teljes játékot újraépítették a nulláról, pusztán néhány modell és textúra maradt meg, de azokat is jelentősen felújították. "Az Unreal Engine 4 nem csak remek motor, de ismerős is. Dolgoztam már korábban ezzel az engine-nel. Nagyon fontos, hogy azonnal elérhetjük vele a piacot, de én nem üzletember vagyok, így számomra inkább az számít, hogy ez egy remek eszköz, ami egy jól kinéző játékot fog megjeleníteni. Lehetővé teszi, hogy megmutassam, amit meg akarok mutatni a játékkal." - nyilatkozta Chris Smith vezető dizájner. Az első tapasztalatok mindenesetre biztatóak: a beszámolók szerint (várható módon) minden jóval részletesebb és élethűbb, az űrhajók pilótafülkéje például tele van apróságokkal, és sokkal látványosabb vetített kijelzővel.
Ha a játékról egyébként a Battlestar Galactica (Csillagközi Romboló) és a Viper-pilóták jutnak eszedbe, az nem véletlen, ugyanis a sorozat szolgált inspirációul a CCP-nek. Annyira, hogy a stúdió most bejelentette, szerződtették a Starbuckot alakító Katee Sackhoffot, aki a játékban Rán karakterét szinkronizálja majd. A színésznőt rögtön megfogta a kifejezetten VR-ra fejlesztett Valkyrie: "Amikor először kipróbáltam, rögtön tudtam, hogy a részese akarok lenni. Annak ellenére, hogy játszottam már hasonló szerepeket, ez a játék vitt a legközelebb ahhoz, hogy igazi űrhajó pilótának érezzem magam. Igazán megkapó játékélmény." - mondta Sackhoff. Owen O’Brien, a játék producere elmondta, a színésznő azért tűnt tökéletes választásnak, mert össze lehet kapcsolni különböző sci-fi szerepekkel, és jellemzően erős női karaktereket tudott megjeleníteni a múltban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. lajcsi1975
2014.05.06. 10:00
Az első videó igen meggyőző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. coolpet
2014.05.06. 12:19
Elegge kozonseges a szineszno...

A jatek CGI mozija meg jol nez ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. cipo
2014.05.06. 13:38
nem értek hozzá: ez most az eve online egy spin offja? Vagy egy különálló játék? Vagy mi ez? MMO?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dragon83
2014.05.06. 14:10
Cipó, ez az EVE Online univerzumában játszódó, de teljesen különálló játék, ami a multis űrharcokra fog koncentrálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ronan
2014.05.06. 14:42
Egy szöszi nagyon szeretné ha jól megdöngetné valaki.Egyébként egy egy mmo ami ugyan úgy össze lesz kapcsolva szerintem mint a por 514.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. i2k010 coolp...
2014.05.06. 15:16
coolpet: akkor egy percet sem láthattál az újkori Battlestar Galactica-sorozatból.
Gyakorlatilag az abból a sorozatból ismert Kara "Starbuck" Thrace karaktert hozta nekünk a videóban...
...tudod: szerep (színésznő).

S ráadásul, ahogy el is mondta, szereti ezt a játékot, ő az egyik szereplő szinkronhangja is...

Remélem, sikerült segítenem az egész összerakásban a buksidban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. cipo
2014.05.06. 16:20
dragon83: köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Devio
2014.05.06. 20:17
Imádom az EVE-t!!! Annyira brutális amit lehet vele művelni, hogy egyszerűen káprázatos! Nagy WoW-os vagyok, de mintha az EVE kicsit már kezdene felülkerekedni.
Sajnos soha nem sikerült vele sokat játszanom. A leghosszabb idő az 2 hónap volt. Rengeteg demó kari. Pfff... Nem tudtam megunni soha az újrakezdését. És azért 2 hónap alatt a felszint sem tudod megkarcolni. Így meg sem érzi az igazi ízét az ember a játéknak. Akkor kóstoltam bele mikor még ennél is nehezebb volt. Akkoriban nem volt Venture hulyeség. Meg a szállító hajók sem 3 perces tanulást igényeltek.
Akkor még a Thorax-al verettem a miningot és mikor rávágtam 4 T2-es mininglasert.... Pffff fejjel lefele ugráltam a gép előtt, hogy milyen dúrva hozamom van. persze mitsem tudtam az alt fogalomról. Volt, hogy 2 full jetcan lötyögött az űrben. Aztán be a bázisra csere az Iteron 3-as hajóra és behordás. Persze mindvégig imádkoztam, nehogy valaki megfújja. Vagy nehogy elpukkanjon valamelyik. Mert hát nem tudtam abbahagyni a fúrást. Szal azok voltak a szép idők. A legutolsót 2 hónapig volt. 4 karim volt. 2 miner 1 szállító és egy ilyen lődözős aki védte a többieket a ratoktól. Így fúrhattam nyugodtan. A 2 hónapom úgy ment el, hogy volt olyan mikor addig léptem ki mikor reset volt. Aztán gyí vissza fúrni. 1 hulkal simán betermelte egy 0.7-es beltet. Persze nem volt boost. Csak a minerem meg a szállítóm. Nah mindegy. Imádok mesélni erről a játékról meg az élményekről.
Sajnos időm és a munkám nem engedi, hogy tudjak vele játszani. Pedig néha betegesen kívánom. A sok idegesítő hiba ellenére is bele lehet szeretni. Egyszerűen beszippantja az embert aki egy kicsit is fogékony erre a témára.

Amúgy a játéknak vannak számomra nagyon bosszantó hibái. Ami mondjuk kis munkával esetleg odafigyeléssel megoldódna. A grafika pl. Ocsmány. Az űr szép. Az tény. Viszont a hajók hányingerek. Messziről szép. Amint rázoomolsz kapsz egy paintes skint a hajóra húzva. A bolygók ugyan olyan skinnel bírnak. Semmi külömbség nincsen rajtuk. Meg szerintem ez is csúnya. A beltek is katasztrófák kinézetre. Továbbá a hangok szarminőségűek. Vagy halk. Vagy kúrvahangos. Szóval 0 összhang van köztük. Nem is beszélve a szar recsegő minőségről. Pedig nekem fontos az audio. Egy jó dolog volt a Jukebox, de azt is sikeresen kivették. -.-"
A mining laserek hangja ugyan az független attól, hogy az egyiket alapból kapod. A másikért meg majdnem 1 hónapot vársz. Ottvan még a mining laser Az is szánalams. Egy T1-es ugyan olyan sugarat lő mint egy SM T2-es. Semmi extra érzés, hogy te most a csúcsot használnád. Lehetne más a sugár. Illetve más színű is lehetne a kristályoktól. Meg a heng is lehetne eltérőbb. Amúgy nagyon miner buzi vagyok. Mint írtam képes vagyok 2 napot ülni felette. És a legbizarabb, hogy az ebből származó pénz nekem csak másodlagos, harmadlagos dolog. Ebből adóan jön a legnagyobb problémám. A mining botok. Vagy AFK minerek. Na ettől vagyok falon. És a CCP sem tesz ellenük semmit, hanem inkább támogatja őket. Végre volt annyi esze, hogy az ice belteket elfogyhatóvá tette. Így még értékesebb lett. És nincsen az, higy jég pista AFK-ban fúrja ítetnapig. Ilyenkor lázadnak az emberek, de ha nincsen ideje fúrni és 30 percenként tud csak rápillantani mert dolgozik. Pont nem érdekel. Aki dolgozik az nem miningol. Aki miningol az nem dolgozik. Ha meg nincsen rá időd pech menyél lődözni vagy kutatni, mert a mining nem a te szakmád. Jah és nem is kötelező azt csinálni. Nekem sincsen az EVE-re időm, de még sem kezdek el botolni meg hasonlók. Szal remélem egyszercsak hamarosan a CCP kitalál valamit az ilyen esetek kiiktatására. 1 részt aki miner ként érzi jól magát az elkedvtelenedik, mert mindenki ezt csinálja. Ráadásul ő 8 órát gubbaszt mikor a máik meg 8 óra AFK-val ugyan annyit szed le. Másrészt elértéktelenednek az ércek. Meg nem kell annyi, mert AFK-ban lefúrja magának azt happy.
Szal elég nagy károkat okoz ez.

Nah ez jó hosszú lett. Bocsi, de tényleg imádom a játékot meg szeretek is róla beszélni. Remélem apránként javítják az én álltalam nehezményezett hibákat is és akkor számomra tökkéletes game lesz.
Amúgy a videó lényege nem tom mi, de nem az UR engin 4. Mert az eddigi videók is ilyen jók voltak. Bár az EVE lore-val el vagyok maradva nagyon. Ezért nem értem a videót. Az engin pedig nagyon kell, mert végre hátha megszünnek a zoom alatti paintes hajótextúrák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. n30h
2014.05.06. 22:03
Ez nem az új kiegnek a trialere?

Devio:
Grafikával nem tudom mi a bajod szerintem nagyon is szépek a hajók textúrái.
Bányászás meg megint egy olyan dolog hogy aki komolyabban akar játszani az nem bányászik vagy csak afk csinálja. Alig hoz pénzt és tipikus bot szakma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. peti198706...
2014.05.07. 07:56
Hülye leszek csak bányászni.. -Olvasok inkább mangát mining közbe s ha fülesen hallom h elfogyott a kavics állok tovább -Legnagyobb élmény, egy hosszabb manga sorozatot csak ott tudtam átolvasni nyugodtan a játék böngészőjével.. -tökéletes háttér"kép" "játék" elfoglaltság, mintha lenne értelme h mangát olvassol s bányászkodsz.. -abszurd de legendary egy feeling.
Jah igen, s a ccp szeretne felzárkózni ezzel a kieggel a StarCitazen jelenlegi rajongó táborához, nehogy már a konkurens elcsábítsa a féltékeny fél játékosait..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.07. 09:14
Jah igen. Mire hallod, hogy elpukkant a kavics addigra 2 fejed potyába ment 2 ciklust. Tehát ha szedel 1100 m3 / ciklus. Akkor elbuktál 2200 m3-t. És ez egy alkalom. Ha ezt megcsinálod 15x már is jelentős érctől hullottál el. De olvasgasd csak a mangádat. Jah meg ne 0.8-0.9-be verd a fütyköst mangával, hanem mássz le0.6-0.5 rendszerbe. Mert biza én a hulkal 0.6-ban ténykedtem. És volt is félsz mikor valaki beugrott mellém. Amit te csinálsz az nem mining. Foggalmad sincs mi az. Az, hogy beállsz a retrivel afk-ni 0.8-ban az nem mining.
Nézz már meg egy pro minert. 3 monitor. 6 hulk és érdekes mód nem mangázik meg nem. Csinál semmi mást közben, hanem figyel a dolgára. Mert hogy igenis figyelmet igényel a mining.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. cato190
2014.05.07. 09:28
Magyar EVE corpok:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Devio n30h
2014.05.07. 12:13
A bányászathiz látom te sem sokat értesz.
A hajók grafikája igen is gusztustalan. Nézd meg a ( sose tudom leírni pedig kedvenc hajóim egyike) Provincia-t. Tök szép a teteje. Mikor meg alúrol megnézed meglátod a paintes skint. Ugyan ez van az Iteronoknál is. Meg az űrállomásokon is. Igen is csúnya a grafikájuk. Bár nem ezt nézem, de azért szemetszúró.

Amúgy a leggusztuszalanabb hibáról nem is beszéltem. Az a kibaszott jumpgate effect. A. ..... Had ne mondjam mit gondolok az illetőröl aki kitalálta. Nyomorék, idegesítő szar. Azt mondták, hogy kikapcsolható lesz. Jah 2065-ben majd. A másik meg az automatikus solarsystem scan. Azt a szart sem lehet kikapcsolni. Kúrvára nem érdekel mi van a rendszerben. Miner ként teszek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. n30h
2014.05.07. 12:40
Hát bányászni tényleg nem sokat bányásztam csak pár órát egy rokh-al (akkor még többet hozott mint egy retriever). Jó tényleg a providence meg egy két hajó néhol eléggé el van mosódva de egyébként is már egy ideje elkezdték újrafesteni a hajókat. Jumpgate effekt meg szerintem jó lett jobb mint a régi loading felirat. Az hogy mi a komoly miner azt ezek szerint meg még nem láttad mikor 25 hulk egy rorquallal egy olyan rendszerben bányászik aminek a kapuján 100km-es körzetben bubi van. És az összes karinak majdnem ugyan az a neve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. coolpet i2k01...
2014.05.07. 12:43
Szia!

Tenyleg nem lattam a battlestar Galactikat, es levettem abbol amit mondott hogy nagyon szereti, de meg a sok fucking good es fuck nekem sok volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Devio n30h
2014.05.07. 20:56
Hehe. Ugye hogy ugye.

Mondtam, hogy WoW-ok és ezért teszek a grafra. Bár nekem a WoW is nagyon szép. Az EVE is szép, de egyikre sem lehet kijelenteni, hogy uhhwaoooo és hibátlan. Nyújt annyit mind két játék, hogy azért el lehet siklani felette. Jah attól is falon vagyok, hogy a miner hajók ugyan úgy néznek ki. Pfff... Az a jungate nekem szar, de különbözünk. A régi sokkal jobb volt. Imádtam látni mikor a gate részecskékre szed és eltakarít. Nagy feeling. De ez az új.

Szerintem egy ember nem bír 6-7 hulknál többet. A Hulk-ot ciklusonként üríteni kell. Pontosabban 5 perc 59 mp van az ürítésre. Plussz ott van a hatalmas hozam ami zabálja a kavicsot. Szal azt is nézni kell, hogy ne fusson potyába 3 percet. Szóval egy pro miner max, de ez tényleg max 10 hulk. De szerintem már ezt sem tudja kordában tartani. Hidd el, hogy nem egyszerű a mining, ha odafigyeléssel csinálod és érdekel is. Én imádom. Más nem is érdekel.


Az újjaknak akik olvassák és nem próbálták még a játékot. Ne iedjetek meg azoktól amit írtam. Ezek nekem bökik a csőröm. Persze vannak még mások is, de ne ezek alapján vonjatok következtetést. Vágjatok bele a játékba és próbáljátok ki, mert az első kidokkolás után már is élmények hada önt el.

Bocsi a sok hülye szóért, de telórol nyomom meg még melóban is voltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. n30h
2014.05.07. 22:15
Olvass utána az ISBoxer nevezetű programnak teljesen legális cucc annyi klienst irányítasz egyszerre amennyit akarsz. Egyébként meg van egy rakás kavics figyelő cucc hogy meddig kell bányászni és szól ha kiürült a kavics. Egyébként meg nullban nem kis kavicsok vannak elcsámcsognak rajta egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Devio n30h
2014.05.08. 06:17
Hát ilyen szarok használatával nem csoda, hogy unalmas. Akár a WoW-ban az addonok. Sírnak, hogy könnyű a játék, de az addon kis híján mozgatja a karakterüket is.

Nah mindegy. Akkor én marasok a régivágású miner. Nekem a kihívás kell nem pedig a butulás. Jah és így elhiszem, hogy lehet irányítani többet. De ezek nélkül max 5-6 Hulk. Az EVE-t te tolod? Én majd most tervezek visszanézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. n30h
2014.05.08. 13:41
Múlthónapban járt le a 3 karakterem közül 2-ő mert nem bírtam már plexelni meg itt az értségi meg majd az egyetem úgyhogy nem tudom hogy jut e rá idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!