iPon Hírek

Unsung Story: Taktikus RPG a Vagrant Story alkotójától

Dátum | 2014. 02. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Még van egy kis időtök, hogy beszálljatok a Kickstarter kampányba (már elérte a kitűzött célját), melyben a Playdeck fejlesztőcsapata mellett szerepel Yasumi Matsuno is, kinek neve a Vagrant Story, FFXII, Final Fantasy Tactics és Tactics Ogre címekkel kapcsolható össze. Az új játékkal ismét életre hívnák, és egy kicsit újragondolnák a műfajt. Gazdag háttértörténetet és világot ígérnek nekünk, kaszt alapú taktikus játékmenettel. A történet epizodikus jellegű formát ölt majd, az Unsung Story ugyanis ugrál Rasfalia fantáziavilágának idővonalán. Minden epizód egy részét dolgozza majd fel a 77 éves háborúnak (Seventy Seven Years' War), számos főszereplő szemszögéből. Némelyik rész 1 évet dolgoz majd fel, míg mások akár egy évtizedet vagy még többet is felölelhetnek. (Értelemszerűen minden hős egy fejezetet kap, ami több részből áll majd.) A történetek mindig tele lesznek intrikával, háborúskodással, árulásokkal, szövetségekkel és kémekkel. Nem csak azokat irányíthatjátok majd akikre századok múltán is emlékezhetnek majd, hanem a háttérszereplőket is, akik a színfalak mögül alakítják a történelmet, rájuk utal az "Unsung" kifejezés a címben.
Érdekesség, hogy több különböző szemszögből is átélhetitek a múlt csatáit és politika eseményeit. Egyszer egy nagy birodalom lovagjait vezetitek, míg máskor egy csapatnyi felkelő katonát és közembert, akik az előbb említett birodalmat akarják megdönteni. A csaták 3D tájakon játszódnak, mi irányíthatjuk a kamerát, sőt, a világtérkép is 3D-s. Az egységek különböző szakmákkal jönnek, minden szakmán belül több kaszt van. Ha szükséges, egy szakmán belül válthattok kasztot, hogy jobban igazítani tudjátok a csapataitokat a taktikátokhoz. A Nemes (szakma) például lehet Ballast Knight (támadó kaszt), Royal Hoplite (gyógyító kaszt) vagy Orb Guard (védő kaszt). A mélyen kidolgozott játékmechanikáknak köszönhetően a játék tökéletesen igazítható lesz mindenki egyéni stílusához. Ebben a játékban négyzetháló helyett háromszögekre bontják a csatatereket, így 6 lehetséges mozgási irány áll rendelkezésetekre (ld. a lenti képet). Mindig adott lesz majd egy támadási rádiusz, ami meghatározza milyen messzire ér a támadásunk. Ennek köszönhetően mindig nagyon sok cselekvési opciónk lesz.
További részletek a hivatalos holnapon és a Kickstarter oldalon. Megjelenés jövőre, célplatformok a PC, Mac, Windows táblák és a Linux, de szóba jött a PS Vita, PS4 és a 3DS is (kiterjesztett célok).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. magerg
2014.02.14. 14:23
Négyzetháló helyett háromszögek, mi?
Ha jobban megnézzük, akkor a muksók a csomópontokon állnak, ami NEM a háromszög belseje.
Matekosoknak: az egész struktúra a hexa-alapú csatatér duális gráfja. Hú, mekkora innováció!

Ha már kickstarter hírek, nem írnátok egyet a Darkest Dungeon-ről is?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2014.02.14. 14:40
Igen, de ha megnézed, akkor nem egészen ugyanaz, mintha hexa lenne, mert így tud "felet" is lépni, nem egy egész hexával odébb. Darkest Dungeont megnézzük, köszi a tippet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2014.02.14. 15:00
mert így tud "felet" is lépni
*Sóhaj*
A csúcsokat (ahol a mukik állnak) cseréld ki hexákra, két csúcs közti vonal meg a hexa éle. Így már ismerős?
Nem tudsz "felet" lépni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. otherl mager...
2014.02.14. 19:59
Nézd meg mégegyszer!

Az active unit-hoz képest egyedül az enemy b áll klasszikus hexás helyen.

szerk.
Áhh, ne is mondj semmit, ahogy leírtam és elküldtem, már tudtam, hogy marhaságot mondok. Hexa az, csak el van forgatva a klasszikus nézőponthoz képest. Bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2014.02.14. 21:43
Én is benéztem, valóban igaza van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crytek01
2014.02.15. 19:53
Nem kicsit hanem nagyon sokra tartották magukat,hogy ilyen célkitűzések voltak már az elején és majdnem meg se lett.

Sajnos a Cradle elhasal pedig az jobban érdekel(t)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!