iPon Hírek

Until Dawn: humor és önirónia is lesz

Dátum | 2012. 08. 17.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony sok meglepetéssel készült a Gamescomra, a friss bejelentést követően megtudtunk néhány érdekességet a PS3 exkluzív Until Dawnról, többek között azt, hogy a tini-horror játék titkon rejt magában némi humort is. Az Until Dawnban egyszerűen minden létező horror sztereotípia ott van, de a játék ezt nem is leplezi.

2013-at írunk, sötét köd ereszkedik Mount Washington erdeire és a kis sí kunyhóra, ami az egyik tizenéves szereplőnk gazdag szüleinek tulajdona... semmi más nincs ott nektek a sötétben, csak a Move fagyi fényeskedik, akár Galadriel és a tündék hajnalcsillagának fénye egy fiolába zárva.

A játék első személyes nézetben folyik, minden szereplőhöz lesz majd szerencsénk, de ez nem azt jelenti, hogy bárki is kitűnne valamivel irányítás szempontjából. A csapat tagjai nagyjából egyformák, azaz mindegyik szexre éhes, ijedt amcsi. Nem lesz nehéz dolgotok, csak a Move gombot kell majd használni a hadonászáson túl. Egyszer nyomva interakciót eredményez, hosszan nyomva kivilágítja azokat a tárgyakat, amiket használhattok (felvehettek, forgathattok stb.).

Az Until Dawn nem lesz on-rail játék, de a sztori és a játékmenet eléggé lineáris benne. Váltakoznak az ijesztő erdei kiruccanások és a fejtörő részek. Amiben a humor rejtőzik, azok a dialógusok. A forgatókönyvért egy hollywoodi író felel, de a fejlesztő Supermassive nem volt hajlandó elárulni, ki az illető név szerint. Olyan elmés elszólásaik lesznek "hőseinknek", mint "olyan hideg van, hogy a nyelvem odafagyna a zászlórudadhoz" és hasonlók.

A sztori teljesen kiszámítható, lesz benne turbékoló pár, akik leszakadnak a többiektől, hogy a lány megmutassa a bugyiját a fiúnak, levetkőzik, aztán jól elragadja egy sötét alak...

A karakterek túlélése a ti cselekedeteiteken múlik, szóval borzongásra felkészülni és őrizzétek meg a hidegvéreteket ha nem akarjátok, hogy mindenki otthagyja a fogát miközben ti össze-vissza hadonásztok egy rózsaszín fagyival... bár lehet, hogy azt még szórakoztatóbb lenne nézni. :)
 


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Skorbut
2012.08.18. 01:04
Vicces, egyre érdekesebb címek kerülnek ki így a konzol kiöregedése közben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2012.08.21. 08:02
Így van. Lassan kimegy a divatból a PS3, és még mindig sehol a Last Guardian sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2012.08.23. 14:48
Shinjiiii:

Az még messze van, The Last of Us, Beyond is még most jön, ez a kettő van akkora cím, mint az Uncharted és a Heavy Rain (ugyanazok gyártják), tehát akármilyen öreg, még jönnek rá nagy játékok, és a Last Guardianra is még van esély.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!