iPon Hírek

USA-ba csak 10 ujjlenyomattal

Dátum | 2007. 03. 21.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

Az USA növeli a külföldi látogatókkal kapcsolatban megkövetelt információk mennyiségét, miután a légi úton érkezőktől mind a 10 ujjlenyomatot kéri a szokásos kettő helyett.

Jelenleg a külföldről beutazóknak a mutatóujjukat és a hüvelykujjukat kell beszkenneltetniük az Egyesült Államok Honvédelmi Minisztériuma Vám- és Határvédelmi Hivatala ügynökeivel. Ezeket a lenyomatokat azután a rendőrség és az FBI is ellenőrizheti és összevetheti saját adatbázisaival.


A beszekennelendő ujjak száma tízre növekedhet. Ezt a gyakorlatot először tíz amerikai repülőtéren szeretnék majd kipróbálni, és csak ezután vezetnék be szélesebb körben is. A The Daily Telegraph-ban megjelent jelentés szerint egy éven belül már minden repülőtéren ezt a módszert alkalmaznák.

Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy a jelenlegi követelmények szerinti két ujj beszkennelése kb. 15 másodpercet vesz igénybe, az új folyamat pedig szintén nem fog sokkal tovább tartani. Az amerikai turizmussal foglalkozó testületek, vállalatok aggodalmukat fejezték ki az ilyen intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek szerintük ártanak az idegenforgalomnak.

”Gratulálunk az USA Szenátusának amiért rögzíteni próbál egy hibás beutaztatási rendszert.” – mondta Stevan Porter, a Discover America Partnership elnöke a Daily Telegraph napilapnak. A Discover America Partnership a turizmussal foglalkozó cégek érdekképviseleti szerve.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.03.21. 17:30
vissza a hírhez

Az USA növeli a külföldi látogatókkal kapcsolatban megkövetelt információk mennyiségét, miután a légi úton érkezőktől mind a 10 ujjlenyomatot kéri a szokásos kettő ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!