iPon Hírek

USB 3.0-s dokkoló állomással rukkolt elő az ASUS

Dátum | 2014. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ASUS egy érdekes, ötletes kiegészítőt mutatott be, ami nem más, mint egy USB 3.0-s dokkoló állomás. A noteszgépekhez és asztali számítógépekhez egyaránt használható HZ-2-es dokkoló egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez és számos hasznos portot kínál, amelyekkel a PC funkcionalitása kibővíthető, a noteszgépből pedig asztali munkaállomás varázsolható.
A feketében érkező dokkoló 33,5 x 6,5 x 2,4 centiméteres mérettel bír, tömege pedig mindössze 280 gramm. A termék noteszgépek esetében állítható dőlésszögű állványként is funkcionál, hála a levehető tartólábaknak, így sokkal kényelmesebb lehet a gépelés, sőt, ezzel egy időben a noteszgép szellőzése is javul, hiszen az alul felszabaduló helyen keresztül hatékonyabban zajlik a levegőcsere.
A HZ-2-es modell a legújabb driver és firmware jóvoltából a Windows 8.1-es operációs rendszerekkel is kompatibilis, de természetesen korábbi Windowsokkal is kényelmesen használható. A HZ-2 persze nem csak az USB 3.0-s, hanem az USB 2.0-s eszközökkel, illetve konfigurációkkal is kompatibilis, de azt nem tudjuk ilyenkor milyen limitációkkal kell számolni. A készülék portjai között egy HDMI, illetve egy D-Sub videó kimenet sorakozik, de ezeken kívül egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatlakozó, két darab USB 3.0-s port, valamint három darab USB 2.0-s port is lapul rajta.
A sorból szerencsére a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik, így az újdonság igen ütőképes kiegészítőnek tekinthető. Az USB-s eszközöket könnyedén tölthetjük a dokkoló állomáson keresztül, még úgy is, ha a notebook ki van kapcsolva, vagy éppen nem csatlakozik a dokkolóhoz. A gyorstöltő port kikapcsolt notebook mellett 1,5 ampernyi áramerősség leadására képes, hála a külső tápadapternek. A dokkolót irodában Kensington Lock port segítségével védhetjük a tolvajokkal szemben.
Az ASUS USB 3.0 HZ-2 Docking Station névre keresztelt kiegészítője rövidesen kapható lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen árcédulával érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bitterke
2014.06.27. 21:01
vajon más márkával is működne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cNobody
2014.06.28. 23:33
Márka az teljesen mindegy, mivel USB-vel csatlakozik a géphez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!