iPon Hírek

USB 3.0-s HDMI adapter a Trendnet műhelyéből

Dátum | 2013. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Trendnet egy okos kiegészítővel siet mindazok segítségére, akik több monitort szeretnének asztali vagy mobil számítógépükhöz kapcsolni, mint amennyi videó kimenet az adott rendszer esetében rendelkezésükre áll.

Az USB 3.0 to HD TV adapter - ami TU3-HDMI típusjelzéssel rendelkezik - természetesen nem csak HD televíziókhoz, hanem monitorokhoz vagy projektorokhoz is alkalmazható. A kiegészítő tápellátása ugyanazon az USB kábelen keresztül történik, amelyen az adatátvitel is zajlik. Az adapter 294 milliampernyi áramot vesz fel, fogyasztása 1,47 watt.

Egy-egy ilyen 85 x 56 x 15 milliméteres dobozka egyetlen megjelenítőt tud kiszolgálni, méghozzá egészen 2048 x 1152 pixeles felbontásig. A 46 grammos doboz HDMI portja az 1.3-as szabványra alapoz és maximum 165 MHz-es sávszélességet kínál. A kijelzőket 32-bites színmélységig és 60 Hz-es képfrissítési rátáig támogatja az újdonság.

A Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis kiegészítőből egy számítógéphez maximum hatot lehet egyidejűleg csatlakoztatni, így összességében jelentősen növelhető a produktivitás. Persze a TU3-HDMI 99,99 dolláros árát elnézve ekkor már érdemesebb lehet eleve olyan videokártyát választani, amely egyidejűleg több monitor kezelésére is képes. Noteszgépeknél persze ez nem járható út. Az adapter alapértelmezetten kiterjesztett módban üzemel, azaz az elsődleges kijelzőn elhelyezkedő asztalt jobbra, balra, felfelé vagy lefelé terjeszti ki a hozzá csatlakoztatott megjelenítőn - természetesen választásunktól függően. Persze az elsődleges kijelző tartalmának tükrözésére is van mód.

A hot swap támogatással rendelkező kiegészítővel egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható a rendszerhez új megjelenítő, de a meglévő megjelenítők eltávolítása is ugyanilyen zökkenőmentesen történik. Az TU3-HDMI-hez egy gyors üzembehelyezési útmutató, a drivereket tartalmazó CD, valamint egy 50 centiméter hosszú USB 3.0-s kábel egyaránt jár, HDMI kábel azonban nincs a csomagban. A TU3-HDMI két év garanciával érkezik és 99,99 dolláros áron kerül forgalomba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Merwenus
2013.07.17. 11:56
Amin van USB3.0 azon van HDMI is

Úgyhogy kíváncsi vagyok ki fizet 23k-t ezért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2013.07.17. 12:05
Ez a termék igazi nesze semmi fogd meg jól ... nem tudom hol van az, hogy ez több monitoros csatlakozást hivatott kiszolgálni, mikor direkt HD TV-re kötésre reklámozza (és még úgy is nevezte el).

Ma már az utolsó netbookon is van HDMI port, de még ha nincs is, amin van USB3 azon tuti van
Ráadásul a csak HDMI kimenet is érdekes abban az esetben, ha tényleg nem HD TV-hez, hanem monitorhoz akarjuk használni, min egy DVI sem ártott volna.

Elég hasztalan eszköz, főleg ennyiért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2013.07.17. 12:06
Merwenus - 2013-07-17 11:56:02

Megelőztél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kirrr
2013.07.17. 13:32
Ez akkor kell, ha kettő vagy több monitort akarsz egy olyan ultrabookra kötni pl. aminek egyetlen hdmi kimenete van. Nem erre fogsz többet rákötni... ez lesz a második, harmadik akárhányadik hdmi port a gépen. Lényegében az usb 3.0 portok száma határozza meg a gépre köthető monitorok számát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rendesadam
2013.07.18. 08:18
egy kiegészítővel siet mindazok segítségére, akik több monitort szeretnének asztali vagy mobil számítógépükhöz kapcsolni, mint amennyi videó kimenet az adott rendszer esetében rendelkezésükre áll
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!