iPon Hírek

USB 3.0-s tanúsítvány az Intel lapkakészleteinek

Dátum | 2011. 12. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az USB-IF - USB Implementers Forum –, ami az USB szabvány mögött áll, megadta az Intel 7-es sorozatú és C216-os sorozatú lapkakészlet-családjai számára a SuperSpeed USB tanúsítványt. Az említett lapkakészletek esetében négy darab USB 3.0-s port mindenképpen rendelkezésre áll majd, ami az USB 3.0-s szabvány terjedésének új lendületet adhat.

Az Intel 7-es sorozatú lapkakészleteinél, valamint a C216-os lapkakészlet-családjának tagjainál tehát már nem kell a gyártóknak külön külső USB 3.0-s vezérlőchipeket alkalmazniuk, ha az adott alaplapot USB 3.0-s portokkal szeretnék felszerelni, hiszen a PCH tartalmaz majd egy négyportos USB 3.0-s vezérlőt.


Az USB 3.0-s portok természetesen az említett lapkakészletek esetében is kompatibilisek maradnak a régebbi USB szabványok köré épülő eszközökkel. Tény, hogy az Intel háza táján elég sokat kellett várni azokra a lapkakészletekre, amelyek natív USB 3.0-s támogatást kínálnak, de a jég szerencsére megtört, így a jövőben minden olyan alaplap rendelkezni fog USB 3.0-s portokkal, amelyek a fentebb említett lapkakészlet-családok tagjai köré épülnek.

Az újításnak köszönhetően a költségekre rendkívül érzékeny PC gyártók is jól járnak, hiszen az USB 3.0-s technológiát így költséghatékonyan, rendkívül versenyképes áron tudják majd kínálni. Azáltal, hogy egyre több PC-ben és noteszgépben találkozhatunk majd USB 3.0-s portokkal, az USB 3.0-s szabvány köré épülő perifériák piaca is jelentősen fellendülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. fesi
2011.12.13. 13:06
Nem tudom mennyi idő volt anno usb 1.0-ról 2.0-ra átállni de ez szerintem nagyon döcögősen megy... Egyáltalán mire fel raknak 2.0-t. Úgy érzem inkább lassítják a folyamatot mint, hogy gyorsítanák. Már a 1156-os alaplapokon is volt usb 3.0 igaz, hogy vezérlőchippel kellett megoldani,de ennyi idő alatt kicsit nagyobb fejlesztést várnék el minden gyártótól... Pláne az inteltől...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. homeware
2011.12.13. 15:41
Jobb későn, mint soha...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!