iPon Hírek

USB 3.0-HDMI átalakító a HIS műhelyéből

Dátum | 2011. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A HIS egy igazi érdekességgel jelentkezik a piacon, ami nem más, mint egy USB 3.0->HDMI átalakító. Az újdonságot USB 3.0-s portokkal ellátott noteszgépekkel és asztali gépekkel egyaránt használhatjuk, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a rendszerhez plusz monitorokat csatlakoztatni és erre a meglévő infrastruktúra más módot már nem enged. A gyártó szerint ez az első USB 3.0->HDMI átalakító a piacon.


Az USB 3.0-s újdonság nem csak 1080p-s videót, hanem 2.1 csatornás, illetve 5.1 csatornás hangot is képes továbbítani, sőt, még HDCP minősítéssel is rendelkezik, így a digitális tartalomvédelemmel ellátott videók/filmek megtekintésére is lehetőség van. A szerkezet ezen felül a DirtectX 10-es és DirectX 11-es játékokat is támogatja, így ezekkel is gond nélkül játszhatunk az átalakítóra kapcsolt monitoron keresztül, akár még 3D-ben is. Utóbbihoz persze megfelelő videokártya, 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett működő monitor és a monitorhoz passzoló aktív/passzív 3D-s szemüvegre is szükség lesz (bár tapasztalataink szerint az USB3 port erre nem igazán alkalmas).

A kiegészítő segítségével plusz videokártya alkalmazása nélkül kapcsolhatunk az asztali gépünkhöz még több monitort, a noteszgépek esetében pedig szintén jól jöhet a termék, hiszen ezeknél a konfigurációknál – az esetek többségében – még nehézkesebb a többmonitoros megjelenítő rendszer kialakítása.


A hasznos kis USB 3.0-s dobozka egyetlen HDMI videó kimenetet kínál, amely 2048 x 1152 pixeles felbontásig támogatja a monitorokat. A kiegészítő visszafelé kompatibilis az USB 2.0-s portokkal is, ám ezeknél – a sávszélesség hiánya miatt – már nem lesz mód 1080p-s videó és 2.1-es vagy 5.1-es audió továbbítására.


Amennyiben asztali konfigurációnk rendelkezik hat darab USB 3.0-s porttal, akkor a kiegészítőből akár hatot is alkalmazhatunk egyszerre, így jelentősen megnövelhető a rendszerhez kapcsolható monitorok száma és a produktivitás is. A szükséges driver telepítése és a kiegészítő csatlakoztatása után még a rendszer újraindítására sincs szükség, azonnal használhatjuk az extra monitort. A gyártó elmondása szerint a termék a rendszererőforrásokkal is takarékosan bánik.


Sajnos a HIS nem árulta el, hogy a Multi-View+Sound Adapter névre keresztelt újdonság pontosan mennyibe fog kerülni. Aki még több információra kíváncsi a termékkel kapcsolatban, látogasson el ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Meteorhead
2011.11.30. 11:40
Valaki hozzáértő mondjon el nekem két dolgot:

Hol a rákban áll elő a kép, amikor ilyen cuccot használ az ember? A videokari a saját framebufferébe renderel, ami megy a DAC-ba (Digital Analogue Converter), és onnan a video csatlakozóra. GPU tud textúrába és más huncutságokba is renderelni, de hogyan lehet futó program alól a framebuffert kiszedni? Vagy egyáltalán hogyan tud VGA meghajtani olyan monitort, ami nem a saját kimenetein van?

A második pedig a hátán lévő csatlakozó... jól sejtem hogy ez valami trágya egyedi csatlakozó? Úgy néz ki, mint két USB csatlakozó, de a képen látni lehet, hogy pont ugyanolyan széles, mint 1 USB csati. Tehát a saját kábele nélkül jól érzem, hogy használhatatlan a cucc? Mennyiből tartott volna USB3.0 ==> USB3.0 kábel használatára felkészíteni a cuccot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LGx
2011.11.30. 12:10
én egy LG külső winyón láttam ilyen egyedi --> USB csatit. gondolom 6k huf egy ilyen, a látott winyó 2-3 napos használaton volt túl, és már erősen lötyögött ez a fele a csatinak. lényegében egy kilapított usb, amibe bevertek egyet nagyon remélem, hogy nem fog elterjedni nagyon. Samu külső USB3-as winyóin még normál csati van, szerencsére...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MrJerk
2011.11.30. 15:23
Azért az szomorú, ha valaki nem ismeri fel a szabvány USB 3.0 csatit. Igaz, hogy microB, de akkor is...
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/343066360/Cable_USB_3_0_A_Male_to.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomazolika
2011.11.30. 15:58
Ezek az egyedi megoldásoktól szaladgál a hátamon a hideg .
"Kölcséghatékony" okok miatt véletlen se tudsz beszerezni , mégegy ugyan ilyen kábelt ha éri valami ...
Szóval vegyél másikat. Még jó hogy nincs rajta egyedi-->Hdmi csatlakozó is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUNpusi
2011.11.30. 21:54
megnézed usb2-es csatlakozó (microB) rámegy. pont ez a jó az usb3 mas eszközökben, oké, hogy több kábel kell, de legalább visszafele is működik. mondjuk ennél a cuccnál usb2 es sávszélkevés lehet

@Meteorhead: sztem van benne egy vga kártya. hallottam valahol, hogy kísérleteznek laptottyosoknak usb-s vga kártyával, lehet ez az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!