iPon Hírek

USB 3.0-s HUB vezérlő chip a VIA műhelyéből

Dátum | 2010. 01. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az új chip köré épülő HUB prototípusa.
Az USB 3.0-s,  vagy más néven SuperSpeed USB szabványt támogató eszközök, illetve alaplapok ha lassan is, de kezdenek megjelenni a piacon. Az alaplapok esetében problémát jelenthet, hogy az esetek túlnyomó többségében csak két darab USB 3.0-s port áll rendelkezésre, így ha több olyan eszközt szeretnénk üzemeltetni, amelyek képesek a gyors szabvány kiaknázására, egy USB 3.0-s HUB-ra van szükségünk. Jelenleg az is ritkaság, hogy valakinek egyszerre legyen USB 3.0-s alaplapja és USB 3.0-s adattárolója, de a későbbiekben, ahogy az USB 3.0 teret hódít magának, a felvázolt helyzetben nagy hasznát fogjuk a fent említett HUB-nak.

Egyelőre ilyen HUB kereskedelmi forgalomban nem kapható, sőt, a tesztlaborokon kívül máshol nem is nagyon találkozhatunk ilyen szerkezetekkel. A helyzet hamarosan megváltozhat, ugyanis a VIA elkészítette USB 3.0-s HUB vezérlő chipjét, amelyet a gyártó az idei CES alkalmával a nagyközönség számára is bemutat majd, feltehetően a köré épülő megoldásokkal együtt. Az új chip tökéletesen képes az USB 3.0-s szabvány által kínált sebesség kiaknázására (5 Gbps), sőt, természetesen visszafelé kompatibilis a régebbi szabványokkal , azaz használhatunk vele USB 1.1-es és USB 2.0-s eszközötöket is.

Az új HUB vezérlő 80 nm-es CMOS technológiával készül és a VL810USB nevet viseli. Az említett gyártástechnológia jóvoltából a chip alacsony fogyasztással üzemel, ami rendkívül előnyös tulajdonság. A chip bemutatójára A CES alkalmával január 7-én és  8-án kerül sor a VIA standján

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mihaly.her...
2010.01.05. 16:29
Néha úgy érzem, hogy nem akarják a cégek a haladást... Pl Intel a chipset-ekkel.... Valamikor alig frissít....
Tudom valahol ki kell hozni a hasznot a termékből, hogy több legyen a bevétel, mint a fejlesztési költség!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!