iPon Hírek

USB 3.0-s univerzális dokkolók a Kensington-tól

Dátum | 2012. 09. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DisplayLink megoldásait alkalmazó Kensington dokkolók USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak gépünkhöz és elég csatlakozót kínálnak ahhoz, hogy minden fontos perifériánkat rájuk dugjuk.


Kezdjük a sort az olcsóbbik, egyszerűbb modellel. Az sd3000v típusjelzéssel ellátott, Home Dock névre keresztelt megoldás a DisplayLink DL-3700-as vezérlőchipjére támaszkodik. Ez a példány DVI, illetve D-Sub csatolófelületen keresztül képes a külső monitorok meghajtására, de emellett USB 2.0-s és USB 3.0-s portokat is kínál, sőt, mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet is helyet kapott rajta. Hab a tortán, hogy a portok között egy RJ-45-ös csatlakozó is lapul, ami a Gigabites Ethernet vezérlőhöz tartozik.

A második dokkoló már sd3500v típusjelzéssel érkezik és irodai környezetben próbál majd szerencsét. Az Office Dock esetében már egy DisplayLink DL-3900-as vezérlőchip teljesít szolgálatot. Ezen a modellen miden csatlakozó megtalálható, amiről a Home Dock esetében már említést tettünk, csak kiegészülnek egy extra HDMI kapuval, így egyidejűleg akár két monitor is csatlakozhat a dokkolóra és így az adott konfigurációra.


A Kensington két friss univerzális USB 3.0-s dokkolója már elérhető kereskedelmi forgalomban, méghozzá globálisan. A Home Dock 169,99 dolláros, az Office Dock pedig 199,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kapható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!