iPon Hírek

USB-C port is van a Shuttle új XPC nano NC02-esein

Dátum | 2016. 11. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Shuttle nemrégiben bővítette XPC nano sorozatát, így a nagyjából egy éve bemutatott NC01-es család helyét a frissen bejelentett NC02 veszi át, természetesen remek felszereltséggel, vonzó tulajdonságokkal, a kompakt mérethez képest jó bővíthetőséggel teszi ezt.
Az NC02-esek természetesen Skylake alap köré épülnek, a kínálat pedig nem kevesebb, mint négyféle modellt tartalmaz. Ahogy azt megszokhattuk, ezúttal is barebone termékekről van szó, amelyek a házon, a hűtésen, a tápegységen, az alaplapon és a WLAN modulon kívül nem tartalmaznak egyebet, így az adattárolókat és a rendszermemóriát mind a négy esetben saját kezűleg kell beszerezni és beszerelni.
Az új modellek 141 x 141 milliméteres alapterülettel rendelkeznek, magasságuk viszont 13 milliméterrel, 42 milliméterre nőtt, amelynek köszönhetően már akár 15 milliméter magas 2,5 hüvelykes meghajtó is elfér odabenn. Az alaplapon két darab M.2-es slot foglal helyet: az egyik M.2-2280-as SSD kártyákat fogad, méghozzá PCIe és NVMe támogatással; a másik pedig M.2-2230-as kivitelben érkezik, és már gyárilag foglalt, hiszen itt lapul a WLAN modul. Az adott processzor mellé minden esetben So-DIMM formátumú rendszermemória csatlakozhat, méghozzá DDR3L típusú megoldások formájában, maximum 2 x 16 GB-os kiszerelésben.
Az NC02-es újdonságok belsejében hőcső alapú, halk ventilátorral is kiegészített hűtőrendszer kapcsolódik a processzorhoz, a ventilátor aktuális fordulatszáma pedig a pillanatnyi terheléstől és a környezet hőmérsékletétől függ. Az újdonságok előlapján boot támogatással rendelkező SD memóriakártya-olvasó, illetve egy USB 3.0 Type-A és egy USB 3.0 Type-C port sorakozik, a hátlapon pedig GbE csatlakozó, DisplayPort és HDMI videó kimenet, valamint néhány USB port található. Akinek szüksége van még RS-232-es portra, a ház oldalán ilyet is talál.
A gyártó hivatalos sajtóközleménye szerint mind a négy modell képes az UHD tartalmak folyékony lejátszására, még a Celeron 3855U processzorral szerelt példány is. Az újdonságok hely- és energiatakarékosak, házuk pedig függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt használható, sőt, a mellékelt VESA rögzítőkerettel monitor hátuljára, vagy egyéb helyekre is fel lehet szerelni az adott példányt.
A Shuttle újdonságai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, listaáraik pedig a fenti táblázatban láthatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!