iPon Hírek

USB-LAN adaptereket kínál a Sharkoon

Dátum | 2009. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A neves német nagyvállalat, a Sharkoon, meglehetősen hasznos kiegészítőkkel jelentkezik a piacon. A cég mérnökei két ötletes adaptert készítettek, amelyek lehetővé teszik, hogy USB-s eszközeinket gond nélkül közvetlenül a már meglévő otthoni számítógépes hálózatunkra kapcsoljuk, azaz megosszuk őket a háztartásunkban található többi számítógép, illetve egyéb hálózati eszköz között.

USB LANPort 100
USB LANPort 100
A termékek az USB LANPort 100-as és az USB LANPort 400-as típusjelzéseket viselik. Mindkét újdonságon találunk egy Ethernet portot, amely az USB LANPort 100-as termék esetében egy, míg az USB LANPort 400-as modell esetében összesen négy darab USB-s eszköz fogadására, és hálózathoz történő hozzákapcsolására képes. A szerkezetekhez külső merevlemez vagy SSD meghajtó, nyomtató, pendrive, MP3 lejátszó vagy akár merevlemez-dokkoló állomás is csatlakoztatható. Az újdonságok segítségével könnyedén és gyorsan varázsolhatunk külső merevlemezeinkből vagy pendrivejainkból NAS (Network Attached Storage - Hálózati Adattároló) rendszert.

USB LANPort 400
USB LANPort 400
Az USB LANPort 100-as és USB LANPort 400-as modellek telepítőlemezzel, hálózati kábellel (patch kábel), valamint táp adapterrel érkeznek és rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A gyártó az egyetlen USB porttal ellátott USB LANPort 100-as modellért 23 eurót, míg a négy darab USB porttal ellátott változatért 27 eurót kér majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. lajthabala...
2009.11.30. 14:38
Okos kis apróság, kiváncsi vagyok, mennyire konfigurálható a megosztás, az az érzésem, hogy csak szörja ki az adatokat hozzáférés-ellenőrzés nélkül.

Én inkább egy USB-portot kezelő routerrel fogom megajándékozni a családot karácsonyra, az elvileg támogatja a hozzáférés szűrését, és FTP-n is ki tudja ajánlani az USB-n csatolt eszközöket. Plusz nem foglal még egy hálózat és 220V-os aljzatot... Minden új kütyü csak még több kábel és még nagyobb rendetlenség. De persze a modulritának is megvannak az előnyei.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bandika198...
2009.11.30. 15:10
lajthabalazs
Én is egy usb támogatással rendelkező routert keresek családi ajándéknak. Tudsz ajánlani valami jót? Nekem eddig az ASUS WL-500 tűnt a legjobbnak, max 20-23 rongyot szánnék az akcióra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. westarhga
2009.11.30. 16:00
az adatkiszóráshoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ha még egy mac szűrés sincs a routeren akkor ne csodálkozz, mert ugye igen érdekes lenne ha kábeles csatlakozással törnének be a routeredbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lajthabala...
2009.11.30. 18:32
Bandika1988: Én is a WL 500gP mellett tettem le a voksom. A cnet-en néztem meg a felhasználói kommenteket, a 20-30k-s USB-s routerekre nagyon sok rossz vélemény jött, 10% körül kapott ez is, meg valamelyik NetGear, de átpörgettem a kézikönyveket, és ha jól emlékszem, a NetGear nem tudott FTP-t. És az ASUS negativ kritikái közt többen azért panaszkodtak, hogy nem kezel NTFS-es merevlemezeket, ami esetemben mindegy, mert úgy fogom formázni, ahogy a routernek kell. A kritikusok egy másik része pedig feltett rá valami open source frim-ware-t, és azután nem működött a gépe, őket sem akarom követni.

Westarhga: Én azért vennék ilyen cuccot, hogy az otthoni file-okat elérjem az internetről is. Remélem, nem lesz belőle gond. Jobb lenne a https vagy ftps, de remélem, hogy annyira nem lesz durva a támadás, hogy belehallgatnak a WAN felé menő kábelembe... Minden máshoz meg elég biztonságos egy jelszóval védett FTP vagy share. Tévedek?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. matthewKER
2009.12.03. 09:21
A 27 euró elírás. Minden más internetes oldal 37 eurót ír a négyportosra és 23 eurót az egyportosra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!