iPon Hírek

USB portra kapcsolódó ASUS monitorok érkeznek

Dátum | 2013. 08. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS kínálatában egy új, USB 3.0-s portra kapcsolódó monitorokból álló sorozat jelent meg, amelyben két tag lapul - közöttük csak felbontás tekintetében van különbség. Az új, 15,6 colos képátlóval és 16:9-es képaránnyal rendelkező monitorok a tápellátást és az adatátvitelt egyetlen USB 3.0-s kábelen keresztül oldják meg, így nincs szükség nehéz külső tápadapter alkalmazására, ami a notebook felhasználók számára különösen jó hír. Az MB168-as sorozat tagjai meglehetősen könnyűek, vékonyak és kecsesek: a monitorok mindössze 8 milliméteres profillal érkeznek, tömegük pedig nem több, mint 800 gramm. Utóbbiak miatt az MB168-as sorozat tagjai a világ legvékonyabb és legkönnyebb kiegészítő monitorainak minősülnek, amelyekkel könnyedén létrehozhatóak mobil kétmonitoros rendszerek munka-, prezentáció vagy kikapcsolódás céljára.

Az MB168-as sorozat tagjai LED-es háttérvilágítással érkeznek, panel tekintetében pedig valószínűleg TN+Film alapú megoldásokat alkalmaznak. A két termék esetében 5 watt körüli fogyasztásra kell számítani aktív üzemmódban, készenléti állapotban azonban 0 watt a fogyasztás értéke. A sorozatban két modellt találunk: az egyik 1920 x 1080 pixeles, a másik pedig 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az újdonságok az USB 3.0-s mellett az USB 2.0-s portokkal is kompatibilisek, igaz, utóbbiak alkalmazásakor a maximális fényerő picivel alacsonyabb lesz, mint USB 3.0 esetén. A termékek egyébként az ASUS EZLink Technológiáját alkalmazzák, így a megjelenítők saját dedikált hardver segítségével oldják meg a különböző grafikai tartalmak megjelenítését, ezáltal nem terhelik az adott konfiguráció integrált videó vezérlőjét vagy videokártyáját. Éppen ezért akár 5 ilyen monitor is kapcsolódhat egyetlen konfigurációhoz, ha van ennyi szabad USB port. Az EzLink Technológia emellett a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodva a fényerősséget is be tudja állítani, sőt, a kijelző tartalmát is el tudja forgatni attól függően, hogy portré, vagy hagyományos mód alkalmazására van-e szükség. Az új monitorokhoz minden esetben jár egy minőségi hordtáska is, amelyben könnyedén, biztonságosan megoldható a szállítás. A táska/tok állványként is funkcionál. Az MB168-as sorozat elsőként az idei CES alkalmával mutatkozott be. Íme, egy videó az egyik újdonságról:
Az új monitorok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek. A termékek hírünk írásakor a gyártó hivatalos weboldalán még nem voltak jelen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Asagrim
2013.08.29. 17:40
Há! Első hírbe beágyazott Linus videó amit eddig láttam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!