iPon Hírek

USB-s riasztó laptopokhoz

Dátum | 2007. 11. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A Belkin új alkotása a biztonság jegyében született. Laptopjainkon elvégre zenéink, videóink, fényképeink, plusz talán még a munkánkkal, tanulmányainkkal kapcsolatos adataink értékesebbnél értékesebb halmazait tárolhatjuk, és nyilván szeretnénk is megtartani őket.

Az USB Security Alarm megalkotásánál abból indultak ki, hogy a legtöbb laptoplopás nyilvános helyeken történik, így egy kellően hangos, figyelemfelkeltő riasztó hathatósan elbátortalaníthatja a tolvajokat - nem is szólva arról az érzésről, ami azzal jár, ha hirtelen minden figyelem rá irányul a környéken.

És hogy honnan tudja a riasztó, mikor kell megszólalnia? Egyszerűen abból, hogy a leendő tolvaj kiveszi a gépből, vagy elvágja a kábelét; ez esetben azonnal beindul az erőteljes hangjelzés. Márpedig a riasztó eltávolítása nélkül nem lehet csak úgy elsétálni a géppel, mivel azt bármilyen, kellően mozdíthatatlan tárgyhoz is rögzíthetjük.

$25 (kb. 4400 Ft) ellenében ez nem is egy rossz befektetés.

Ezt talán már csak azzal lehetne fokozni, ha a laptop burkolatán a riasztó végigküldene egy elektrosokkot is annak érdekében, hogy a leendő tolvaj mozgáskoordinációja eléggé problematikussá váljon ahhoz, hogy ne lóghasson meg a tetthelyről a zsákmányával. Ez persze eredményezhetne némi adatvesztést, de a kellően bosszúvágyó lelkek bizonyára nem sajnálnák ezt az árat az élvezetért
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.16. 08:01
A Belkin új alkotása a biztonság jegyében született. Laptopjainkon elvégre zenéink, videóink, fényképeink, plusz talán még a munkánkkal, tanulmányainkkal kapcsolatos adataink ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!