iPon Hírek

USB-s újdonságokkal jelentkezik az A-DATA

Dátum | 2010. 11. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az A-DATA kínálatában két új USB-s termék jelent meg, amelyek közül az egyik egy kompakt pendrive, a másik pedig egy rendkívül kisméretű kártyaolvasó, amelyet microSD és microSDHC memóriakártyákhoz készített a gyártó.

A-DATA S101


A gyártó legfrissebb pendrive-ja 33,5 x 16,5 x 6,5 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem több, mint 4 gramm. A termék COB (Chip On Board) dizájnnal érkezik és a manapság oly népszerű kicsúsztatható felépítéssel bír, azaz a beépített USB 2.0-s csatlakozót, valamint a vezérlőchipet és a NAND Flash memóriachipeket tartalmazó nyomtatott áramköri lapkát egyszerűen kicsúsztathatjuk a termék házából, nem kell kupakkal bajlódni.


A fekete, lyukacsos bőr borítással ellátott újdonság USB 2.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez, de természetesen mind az USB 1.1-es, mind pedig az USB 3.0-s portokkal kompatibilis. Az élettartam-garanciával forgalomba kerülő újdonság 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os kiszerelésben lesz elérhető, méghozzá hamarosan. A Superior családba tartozó kompakt kis pendrive-ok ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

A-DATA microReader


Az A-DATA műhelyében nem csak új pendrive-ok, hanem egy új kártyaolvasó is készült, amely rendkívül kompakt felépítésével és könnyű kezelhetőségével próbál majd hódítani a piacon. Az újdonság USB 2.0-s csatolófelülettel rendelkezik, így gyors adatátvitelt biztosít, feltéve ha ezt az adott microSD, illetve microSDHC memóriakártya sebessége is lehetővé teszi.


A termék kétféle csomagban lesz elérhető: megvásárolhatjuk külön magát a memóriakártya-olvasót, de igény esetén olyan csomagot is választhatunk, amelyben a memóriakártya-olvasó mellett microSD vagy microSDHC memóriakártya is helyet foglal. A termék ultrakompakt pendriveként is könnyedén használható. A microReader feketében és pirosban lesz elérhető, a termék aktivitásáról pedig egy led tájékoztatja majd a felhasználókat. A microReader 15 x 21 x 8 mm-es mérettel rendelkezik majd, súlya pedig nem több, mint 3 gramm. A microSD vagy microSDHC memóriakártyát az USB 2.0-s port felől lehet a memóriakártya-olvasóba helyezni, a termék másik oldalának megnyomásával pedig gyorsan és könnyedén el is távolíthatjuk az adott memóriakártyát.


A gyártó a microReader mellé ingyenesen biztosítja az UFDtoGO és az OStoGO szoftvereket, valamint a Norton Internet Security 2011-es kiadásának 60 napos próbaváltozatát is. Az A-DATA illetékeseia microReader ajánlott végfelhasználói árát egyelőre nem közölték.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. davidguru
2010.11.30. 18:32
Nagyon megvagyok elégedve az A-DATA termékekkel!!ddr 3-mas ramot vettem ami tökéletesen gyorsan működik, és egy pendrivém van ami úgyszint gyors és strapabíró!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. maláj
2010.12.01. 08:59
A-DATA S101 ára, sebessége érdekelne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!