iPon Hírek

USB-s Win7 optikai meghajtó nélküli gépekhez

Dátum | 2009. 10. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Már letölthető a Microsoft Store-ból a Win7-nek az a frissiben kiadott változata, amit az MS direkte az olyan gépek tulajdonosainak tervezett, amelyek nem rendelkeznek optikai meghajtóval.

Értelemszerűen e változatok különlegessége abban rejlik hogy DVD helyett USB-meghajtóról is minden további nélkül bebootolhatóak. Szerencsére attól sem kell tartani, hogy ez is csak egy lebutított Starter-verzió lenne, mivel a jelek szerint mindhárom "rendes" verzió elérhető ebben a formában, a Home Premium-tól a Professional-en át a Ultimate-ig. Ennek megfelelően  egy centtel sem olcsóbbak a hagyományos verzióknál, ugyanannyiba kerülnek, mint a DVD-s megfelelőik.

Végül, zárójeles érdekesség még a Wint7 indulása kapcsán, hogy Ballmer előzetes óvatossága helytállónak bizonyult, mivel valóban nem volt különösebb tülekedés a Win7 miatt sehol sem - kivéve Japánt, bár ott is csak kisebb sorok verődtek össze, és az ottaniakat is részben különböző versenyek és ajándékok motiválták (az első vásárlók pólókat kaptak, valamint utazásokat, ajándékkártyákat és Disneyland-belépőket nyerhettek).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Insignia
2009.10.25. 15:51
mihaly.hermann:
2 kattintás magyarítani... és a telepítés komolyabb angol tudást nemigényel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. YuGabe
2009.10.25. 17:10
Az igaz, hogy van a Win7 legtöbb verziójához nyelvi update csomag ingyenes letöltési lehetőség, viszont nem hiszem, hogy annyira sürgős lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nevetozebr...
2009.10.25. 18:52
USBről bárki bármikor telepíthette volna eddig is, nem csak a win7-et...
én is megtettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2009.10.26. 11:22
nevetozebra igen mindent fel lehet telepíteni pendrivéről AMI warezos! de eredeti oprendszert még nem sokat láttam pendrivém... tudod vannak elenyészőszámban (inkább magyarországon) akik nem csak letöltik és felraknak hazard orbitféle cracket

mármint úgy akartam kihozni az elenyésző számot hogy magyarországon nem sokan veszik meg de külföldön többen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nevetozebr...
2009.10.26. 17:43
Axe igazad van abban amit mondasz, én tulajdonképpen az eljárásra gondoltam. Bár adnék egy kicsi esélyt annak is, hogy az eredeti dvd tartalmát átmentve pendrive-ra is sikerrel lehet járni... majd egyszer talán kipróbálom. (és azt már tényleg csak zárójelben írom, hogy eredeti példányt is lehet letölteni pl hallgatóknak, vagy béta tesztelőknek anno)
Aztán majd egyszer soha eljön az az idő is, amikor nem éri meg mindent letölteni, illetve a Microsoft is kiad valamit a kezei közül ami nem méregdrága és még működik is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zsolt.tarc...
2009.10.27. 09:16
Nekem meglesz eredetiben, és ha működni fog átmásolom pendrivére a telepítő DVD-n lévő fájlokat, aztán kiderül hogy mükszik e vagy sem. Sokkal gyorsabb lenne, mint DVD-ről. A Linux telepítése is fele annyi időt vesz igénybe nem beszélve a Live Rendszer bootolási idejéről. Majdnem olyan gyors mint egy telepített rendszer.
Nem is értem egyáltalán egy Oprendszert miért árulnak még DVD-n, mikor a FlashDriveről a telepítés sokkal gyorsabb lenne + nem karcolódik úgy meg mint egy diszknek az alja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sfsxnight
2009.10.27. 12:50
Nem olyan egyszerű pendrive ról telepíteni, mint azt gondolják egyesek. Bootolhatóvá kell tenni, olyan partíciót csinálni rajta, gépen beállítani hogy arról bootoljon stb..
Google sok leirást tud nektek keresni erről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zsolt.tarc...
2009.10.27. 13:14
Linuxal pedig egyszerű. Unetbootin-nal sima ügy az egész és biztos vagyok benne, hogy Windows-ra is van ilyen program. A bios meg nem olyan nagy ügy. Mikor bejön az alaplap adatai, vagy gyártójának képernyője indítáyskor del-et gombot kell nyomni -> boot fül -> page down vagy uppal fel és lefele vinni a bootolandó eszközt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.10.27. 13:26
A BOOT-olást, F8 megnyomásával, BOOT menüből is meg lehet oldani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!