iPon Hírek

USB Type-C porttal érkezik az új Power Bank

Dátum | 2015. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Maximas egy új külső akkumulátorral rukkolt elő, aminek az egyik különlegessége, hogy USB Type-C porttal is rendelkezik, amivel akár a legújabb MacBook vagy Chromebook Pixel noteszgép, vagy éppen a Nokia N1 tábla akkumulátora is hatékonyan tölthető.
A hordozható külső akkumulátor – vagy ha úgy tetszik Power Bank – fedélzetén Texas Instruments által készített töltésvezérlők, valamint Panasonic gyártmányú akkumulátormodulok foglalnak helyet. A töltésvezérlő chipek négyrétegű, T6135 típusú nyomtatott áramköri lapot használnak, ami kétunciányi rezet tartalmaz a jobb stabilitás és a hosszabb élettartam érdekében. A nyomtatott áramköri lap FR-4 bevonatot is kapott, ami UL94 V-0s szintű tűzállóságot biztosít.
Az XTRON USB-C Power Bank fedélzetén az USB Type-C port mellett egy klasszikus USB Type-A port is helyet kapott, ami a hagyományos töltőkábelt használó eszközökhöz passzol. Előbbin keresztül akár 4,2 ampernyi, utóbbin keresztül pedig maximum 2 ampernyi áramerősség leadására képes a rendszer. A 13400 mAh-s kapacitású újdonság microUSB 2.0-s porton keresztül tölthető, aktuális töltöttségi szintjéről pedig négy LED-ből álló visszajelző tájékoztatja a felhasználót.
Hogy mire elég a 13400 mAh-ás kapacitás? Egy USB Type-C porttal ellátott MacBook üzemidejét 8 órával lehet meghosszabbítani a kiegészítő alkalmazásával, vagy hatszor teljesen feltölthető egy iPhone 6-os okostelefon. Az iPad Mini 2 akkumulátorát kétszer képes teljesen feltölteni az újdonság. A teljes töltési idő Macbook esetében 3,5 óra, iPhone esetében pedig kevesebb, mint 2 óra.
A kompakt, könnyedén hordozható külső akkumulátor készítői először az Indiegogo virtuális hasábjain próbálják majd összekalapozni a gyártás beindításához szükséges összeget. A támogatók 69 dolláros áron juthatnak hozzá a termékhez, de kereskedelmi forgalomban már 99 dollárért lesz kapható. A kampány két héten belül indul, akkor további részletekről is lehullhat a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Before
2015.09.11. 11:53
Komolynak tűnik, bár kissé harapós az ára. Most egy koreai powerbankot használok, ami csak 5400mAh-s, de cserébe fizikailag is pici, és kétszer simán feltöltöm vele a telefonomat. Viszont négyezer forintba került...
Persze nyilvánn nincs benne olyan szofisztikált áramkör, mint ebben, így kicsit lutri is a használata, de még sose hagyott cserben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!