iPon Hírek

USM Slim szabvánnyal a vékony és gyors külső adattárolókért

Dátum | 2012. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A SATA-IO, ami a Serial ATA szabvány mögött áll, bejelentette, hogy elkészült az USM szabvány speciális, a korábbinál lényegesen vékonyabb csatolófelületet alkalmazó kiadása, amely USM Slim névre hallgat. Az eredeti USM technológia esetében a SATA adat- és tápkábelt egyaránt magában foglaló speciális csatolófelület méretét 14,5 milliméterben határozták meg, ezzel szemben az USM Slim esetében már 9 milliméteresre csökkent a csatoló vastagsága.

Az integrált SATA csatolófelület segítségével a mobil eszközök és a szórakoztatóelektronikai eszközök adattároló kapacitása egyszerűen és kényelmesen bővíthető. A vékony adattárolók iránti igény a különböző eszközök egyre fokozódó vékonyodása miatt egyre komolyabb – ezt az igényt próbálja kiszolgálni az USM Slim szabvány, illetve a rá alapozó, az év későbbi részében megjelenő USM Slim csatolófelülettel ellátott külső adattárolók is.

Az eredeti, 14,5 milliméter vastag USM csatolófelület. Az USM Slim már csak 9 milliméter vastag.
A vékony adattárolók alkalmazásához a szórakoztatóelektronikai eszközök is könnyedén felszerelhetőek a kisebb, mindössze 9 milliméter vastag USM Slim csatolófelülettel, ami akár az adattárolót fogadó bővítőhely formájában is rendelkezésre állhat.

Az USM Slim szabványra alapozó, SATA adat- és tápcsatlakozót egyaránt magában foglaló csatolófelület specifikációi a SATA-IO tagok számára már elérhetőek, természetesen teljesen ingyenesen. A piac többi szereplője majd csak a SATA szabvány 3.2-es revíziójának megjelenésekor, az év későbbi részében juthat hozzá az USM Slim szabvány specifikációihoz.

Érdekesség, hogy a Seagate műhelyében már el is készült az első olyan 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló vékony külső meghajtó, amely az USM Slim szabvány specifikációit követi. Az újdonság szállítása már meg is kezdődött.

Hogy az új szabvány népszerű lesz-e a nem is oly távoli jövőben? Nos, ez majd kiderül, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy az USB 3.0-s külső adattárolók között is vannak olyanok, amelyek vékonyak és gyorsak - USB 3.0-s port pedig egyre több ultrabookon és noteszgépen van. Sőt, már egyes szórakoztatóelektronikai eszközökben is. Egyszóval kétséges a szabvány sikere.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. patrik2991
2012.06.05. 22:25
Ezaz egy újabb csatlakozó típus...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2012.06.06. 11:28
Fuck Yeah Kompatibilitás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2012.06.06. 16:47
sebaj, remélhetőleg megy a süllyesztőbe az intel üdvöskéjével egyetemben!

Egyrészt egy olyan csapat, aki a gyakorlatilag és elméletileg is tökéletesen alkalmatlan csatlakozót kozott össze (sima sata), az üljön rá a saját szájára - vagy ha már nem, akkor javítsa ki a hibáit előbb.

Ahogy látom, nem tanultak a DVD és a "nextgen" korongok hibáiból: van, ahol mindenki csak szív, ha egymás torkát harapják át...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!