iPon Hírek

Utazásszervező alkalmazást indított a Google

Dátum | 2016. 09. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google az élet minden területén megkönnyítené a felhasználók életét, ennek jegyében mutatkozott most be a keresőóriás új alkalmazása is, a Trips. A Google Trips a kirándulások, nyaralások során próbálja majd egyszerűbbé tenni a felhasználók dolgát.
Az embereknek életük során szükségük van arra, hogy néha tartsanak egy kis szünetet, de szüntet tartani sem egyszerű dolog. Gondoljunk csak bele, milyen nehéz is lépésről lépésre megtervezni egy néhány napos kiruccanást vagy akár egy nagyobb vakációt. Az emberek ajánlásokat kapnak a meglátogatandó helyekkel kapcsolatban a barátaiktól, a rokonaiktól és persze a munkájukat jól végző utazási irodáktól, útikalauzoktól is, ezt a rengeteg információt viszont nem egyszerű dolog összhangba hozni úgy, hogy a felhasználó egyrészt semmit ne felejtsen el, másrészt mindenre jusson elég ideje. Főleg akkor nincs egyszerű dolga a nyaralóknak, ha új helyre tévednek, és ott esetleg csak limitáltan – vagy egyáltalán nem – tudnak hozzáférni az internethez. Egy kutatás szerint az utazóknak csaknem a háromnegyede stresszel a részletek miatt. Nos, a Google ezekre az esetekre hozta létre a Trips alkalmazást, ami segít mindent felfedezni, megtervezni, és át is adja a legszükségesebb információkat minden eshetőségre a meglátogatott helyekről.
A keresőóriás a Google Tripsre úgy tekint, mint egy személyre szabott turista kézikönyvre, ami mindig ott van a felhasználó zsebében. Az applikációban minden kategóriába sorolva található meg, így jól áttekinthetőek a napi tervek, a foglalásokkal kapcsolatos információk, a megnézni kívánt dolgok, az étkezéssel kapcsolatos tudnivalók és sok minden egyéb is, ami szintén néhány érintéssel elérhető a Trips révén. A program legfontosabb tulajdonsága, hogy teljesen offline is képes üzemelni, a megtervezett utazásra csak egy „Letöltés” gombot kell nyomni, és ezt követően máris minden el lesz mentve az okostelefonra.
A Google mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberek a lehető legnagyobb kényelemben részesüljenek. A Trips mutatni fogja a világ legnépszerűbb turista helyein a legsűrűbben bejárt napi útvonalakat. Ezen felül pedig automatikusan összegyűjti a legfontosabb látnivalókat, legcsábítóbb helyszíneket és a terület értékeit. Érdekesség, hogy ezekből képes egy napos túrát is varázsolni, amely során elvileg mindenre jut idő. A Trips a korábbi látogatók által adott értékelésekre hagyatkozik, szóval tényleg a legjobbnak tartott helyeket fogja csokorba szedni és ajánlani. A Google a hivatalos blogbejegyzésében példaként említi Barcelonát, ahol mondjuk többféle napi tervből is lehet választani, így remélhetőleg mindenki megtalálja majd a magának leginkább szimpatikust. De persze azt is tudja a Google, hogy nem mindenki ugyanazokat a dolgokat akarja végigjárni egy nyaraláson, mint a legtöbben, éppen ezért egyedi útvonalakat is össze lehet raknia a felhasználóknak. Mindössze néhány perc és érintés elég egy egész napos program eltervezéséhez.
Ráadásul a Trips az utazások megszervezésében is közre tud működni. Segít követni a repülőjáratokat, szálláshelyeket, autókölcsönzőket, éttermeket menet közben, ami szintén nem egyszerű feladat lenne egyébként. A Google Trips magától összeszedi a foglalással kapcsolatos dolgokat a Gmailről is, így ezzel sem kell az embereknek külön foglalatoskodnia.
A Google Trips alkalmazás a két legnagyobb mobilos platformra, az Androdira és az iOS-re is elérhető lesz – valószínűleg akadnak, akik tudtak volna örülni a windowsos variánsnak is, de sajnos ilyen szinte biztos, hogy nem fog születni. A telepítése az Android esetében 10, az iOS-nél pedig 45 MB adatforgalommal jár, az előbbi esetben a minimumot az Android 4.1 operációs rendszer jelenti, az utóbbiban pedig az iOS 8.0-tól szól a támogatás. Google Trips: Android | iOS
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Asagrim
2016.09.29. 12:13
Remélem gondolnak a fogyatékossággal élők igényeire is a későbbiekben. Aki szerint macerás megtervezni egy utat bárhova, és semmi egészségügyi problémája nincs, annak fogalma sincs róla mennyire egyszerű dolga van, mert neki nem kell keresni az alacsony padlós tömegközlekedési járatokat, megnézni minden egyes nyamvadt épület képét street view-ban ahova szándékozni megy, hogy utcaszintben van-e a bejárat, odatelefonálni előre a szállás- és a vendéglátóhelyekre, hogy a szaniter helyiségek bejárati ajtaja szélesebb-e mint a kerekesszék, adnak-e ideiglenes eurokey-t (amit általában tök szívás magyarnak külföldön igényelni az összes fogyatékosoknak járó kedvezménnyel együtt, mert kint igazolvánnyal működik az igazolás, itthon meg semmiféle személyazonosságit nem kap az ember ami a fogyatékosságára vonatkozik kifejezetten)... sorolhatnám. Míg befejezném a listát ebben a hozzászólásban, hogy mi mindenre kell pluszban figyelni, már meg is tervezte a 2 hetes utazását az, akinek ezekre nem kell figyelnie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2016.10.01. 11:49
Reméltem a címből, hogy tud olyat amire rég óta várok, de nem...
Egy futár segítő appra lenne szükségem, ahová be írom a napi címeket és idő pontokat amikor az ügyfél otthon van. Ezek alapján navigáljon a leg kedvezőbb címre mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!